Maģiskā Lībija kļuvusi atvērta tūristiem

Kopš Lībija vairs neietilpst melno valstu sarakstā, tā kļuvusi atvērta tūristiem, tomēr vēl aizvien turp ieteicams doties tikai grupu ceļojumos vai vietējo gidu pavadībā. Uz Lībiju nav vērts doties meklēt atvaļinājumu, ko grib pavadīt, vaļojoties karstās smiltīs pludmalēs - Lībijas lielākās tūristu atrakcijas ir romiešu drupas, piemēram, antīkās Leptis Magna drupas, pilsētās tuksneša oāzēs un, protams, Sahāra.

Leptis Magna bija Romas impērijas trešā lielākā pilsēta - pirmajā gadu tūkstotī pēc Kristus tur mita vairāk nekā simts tūkstoši cilvēku. Un dzīvoja ne jau vienkārši - Leptis Magna valdīja patiess luksusa dzīvesveids. Kad apskata antīkās drupas, pat šodien top skaidrs, kāda bagātība tur valdījusi un cik liela pilsēta bijusi, kaut arī mūsdienās atrakta vien desmitā daļa senās metropoles.

Arī oāzes pilsētā Ghadames redzams seno dienu spožums un bagātība. Palmu ieskautas, saulē balti mirdz mājas un rada iespaidu, ka tuksneša vidū uzsnidzis sniegs. Ēkas vienu ar otru savieno tuneļveida ielas.

Īpašs piedzīvojums ir tuksnesis - vienalga, vai apmeklē pasakainos, zilos Mandara ezerus, ko ieskauj augstas kāpas un nebeidzams tuksnesis, vai brutālo Akakus kalnieni, kur apskatāmi 12 000 gadu veci alu zīmējumi. Nekur citur Sahāra nav tik iespaidīgā kā Lībijā.

Lībijas galvaspilsēta ir Tripole, valsts iekārta - islāmiski sociālistiska republika, valsts valoda - arābu. Lībijā dzīvo 6 miljoni cilvēku, valsts naudas vienība - Lībijas dinārs.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86185098sec.