Olimpiāde tuvojas - ko darīt Vankūverā?

Vankūverā, trešajā lielākajā Kanādas pilsētā, iespējams izbaudīt priekšrocības, ko sniedz gan kalnu, gan jūras tuvums, jo olimpiskajai metropolei ir abi - Klusais okeāns un Rokiju kalnu pirmsākumi.

Gan Olimpiskās, gan arī Paralimpiskās spēles piesaistīs Vankūverai ļoti lielu tūristu un apmeklētāju skaitu. Tas gan nav nekas pārsteidzošs, jo arī bez šāda mēroga sporta pasaules notikumiem, Klusā okeāna pērli Vankūveru ļoti labprāt apmeklē cilvēki no visas pasaules. Tur valda ļoti maigs klimats - vidējā temperatūra janvārī ir +5, bet jūlijā +23 grādi pēc Celsija.

Piecas lietas, ko vērts paveikt Vankūverā:

1. Doties slēpot kalnos ar skatu uz jūru. Jā, Vankūverā tas ir iespējams.

2. Doties pa pēdām Gasijam Džekam. Kaut arī Vankūvera ir salīdzinoši jauna pilsēta, arī tur atrodami vēsturiski nozīmīgi pieminekļi, kurus vērts apskatīt. Viens no tiem ir zelta meklētāja Džona Deitona, saukta par Gasiju Džeku, 1867. gadā uzceltā māja, ko dēvē par Vankūveras pirmo ēku.

3. Doties velotūrē vienā no Kanādas skaistākajiem parkiem. Stenlija parks Vankūverā ir ne tikai lielākais un skaistākais Kanādas parks, tas ir arī populārs tūrisma objekts. Parku apjož Jūras siena, no kurienes paveras lielisks skats brīnišķīgiem fotokadriem uz ostu, vecpilsētu vai Lions Gate tiltu.

4. Pamieloties ar sīpolzupu un Kanādas vīnu. Patiesībā Kanādai nav izteikta nacionālā ēdiena, jo valsts iedzīvotāji ir ļoti multikulturāli, tomēr sīpolzupu der nogaršot - tā patiesi ir ļoti garda. Arī Kanādas vīns (tāds patiešām pastāv) ir rekomendējams.

5. Iepirkties kanādiešu garā. Tipiska dāvana, ko mājiniekiem atved no Kanādas, ir kļavu sīrups. Citi pazīstami suvenīri ir kanādiešu zīmola Roots preces, piemēram, džemperis ar kapuci vai maks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74957991sec.