Jeruzalemes tirgus eksotika neatstāj vienaldzīgu nevienu

Siers no Eiropas blakus košera gaļai, indiešu minisvārki blakus kipām, ebreju galvassegām - pats rosīgākais Jeruzalemes tirgus vienlaicīgi ir eksotisks, lietišķs, neapšaubāmi interesants un šobrīd arī ceļā uz pavisam modernu pievilcību. Pēc vairākiem teroristu uzbrukumiem Mahane Yehuda tirgus atkal kļūst pievilcīgs tūristiem, jo papildus vietējam piedāvājumam tur atklātas arī vairākas rietumnieciskas kafejnīcas.

Augļi, dārzeņi, zivis, gaļa - gan senāk, gan arī šodien Mahane Yehuda tirgus ir centrālā pārtikas produktu iepirkšanas vieta Jeruzalemē. Ziemā tur ir zemeņu un apelsīnu sezona, kas, augstos torņos sakrauti, tiek piedāvāti pircējiem. Tāpat pieejami pavisam svaigi tomāti, gurķi, zivis.

Iepriekš aprakstītie produkti pārdoti tirgū jau gadsimtiem ilgi, bet pēc jaunumiem nav tālu jāmeklē, jo tirgū atrodama arī izsmalcināta dažādu sieru bode. Arī citas delikateses atradušas vietu Shuk tirgū, kā to vietējie dēvē. Tur apmetušās pat mākslas galerijas!

Tirgus galvenajā ielā atrodas maizes veikals, kur nepārdod vietējo iecienīto pitas maizi, bet gan saldskābmaizi, maizi ar tumšu garozu, tātad eksotiku vietējiem. Īpašnieks stāsta, ka sākumā maize pircējiem bija jādāvina, jādod par velti, jo neviens nav zinājis, kas tas ir.

Starp pārtikas produktu un mājsaimniecības preču stendiem un būdām durvis ver vaļā zīmolu veikali, delikatešu nami, bet turpat blakus pie zivju tirgotāja vēl spirinās dzīvas zivis.

Mahane Yehuda noteikti nekļūs par elegantu tirdzniecības centru, bet seno būdiņu apvienojums ar moderno galeriju spožumu rada tādu atmosfēru, kādu neatrast nevienā tirdzniecības centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53403401sec.