Briti publicē jaunas liecības par citplanētiešiem

Šķiet, ka citplanētiešiem miglainā Lielbritānija ir īpaši iemīļots ceļojumu galamērķis, jo pēdējos divdesmit gados britu pilsoņi ziņojuši par simtiem redzētu citplanētiešu. Šādu slēdzienu var izdarīt, apskatot vairāk nekā 6000 lappušu biezo slepeno dokumentu, ko publiskojusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Cilvēki redzējuši neidentificētus lidojošus objektus (NLO) gan virs Londonas futbola kluba Chelsea stadiona, gan arī virs Lielbritānijas bijušā iekšlietu ministra mājas. Kāds vīrietis ziņojis policijai par 1997. gadā notikušu incidentu, kad viņa auto iekļuvis milzīgā "gaismas caurulē", bet kāds cits liecinieks vēstījis par zilu trijstūri, kas parādījies tā dārzā. Trijstūris uz kokiem atstājis dīvainu, "zīdaini baltu" substanci, ko liecinieks savācis ievārījuma burciņā uzglabāšanai. Kāds cits pilsonis redzējis NLO Toblerone šokolādes formā.

Vienlaicīgi publiskoti arī dati par NLO ziņojumiem 1952. gadā. Var secināt, ka tolaik redzētie NLO sacēluši lielāku trauksmi nekā mūsdienās. Kādā ziņojumā tālaika Lielbritānijas premjerministrs no padotajiem pieprasījis paskaidrojumus par "visām tām muļķībām". Viņam ticis atbildēts, ka satraukumam nav pamata, jo aiz NLO ziņojumiem lielākoties slēpjas četri pilnīgi dabīgas izcelsmes cēloņi - optiskie māni, astroloģiski vai meteoroloģiski fenomeni, lidmašīnas vai vienkārši slikti joki.

Publicētājos ziņojumos atrodami arī zīmējumi, kas laika gaitā mainījušies - mūsdienu NLO ļoti ietekmējušies no to attēlojuma populārajā kultūrā. 40. un 50. gados tos biežāk attēloja kā diskus vai šķīvīšus, bet mūsdienās dominē lieli, melni un trijstūraini NLO.

Ministrija jau iepriekš bija publicējusi NLO ziņojumus. Tagadējā publikācija ir piektā publikācija projekta ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70188904sec.