Norvēģijas fjordi apbur ceļotājus

Norvēģijas fjordi ir šauri, gari jūras līči ar augstiem, klinšainiem krastiem. Norvēģijas apmeklētājos fjordi izraisa bijību un sajūsmu. Vasarā kalnu, jūras un zaļo augu apvienojums liek doties turp dabas mīļotājiem.

Viens no skaistākajiem Norvēģijas fjordiem ir Geirangeras fjords, kas kopš 2005. gada ietilpst Unesco pasaules mantojuma sarakstā. Vecās zemniekus sētas, kas galvu reibinošā augstumā šķiet vai pielipušas pie klintīm, vēl šodien liecina par gadsimtiem seno reģionā valdošo kultūru.

Seno fjordu kultūru iespējams piedzīvot pārgājienos uz Skageflå seno kalnu saimniecību gida vadībā. 1916. gadā pamestā saimniecība ziedu laikos bija viena no lielākajām kazu fermām visā Geirangerā. Gida stāsti liek acu priekšā atdzīvoties cilvēkiem, kas te pagātnē mituši un strādājuši.

Ekskursiju sākumpunkts ir Geirangera, no kurienes ar kuģi jādodas uz Skageholu kalnu pakājē. Tad seko aptuveni pusstundu ilgs pārgājiens, kas uzved 250 metrus augstu kalnā uz pašu saimniecību. No turienes paveras brīnišķīgs skats uz fjordu un ūdenskritumu "Septiņas māsas". No Skageflå var doties atpakaļ uz Geirangeru pa kalniem vai arī ar laivu. Doties pārgājienā var arī bez gida.

Vairāk informācijas par Geirangeras fjordu iespējams atrast interneta vietnēs www.fjordnorway.com un www.visitgeirangerfjord.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Novatours
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43205094sec.