Vampīru pielūdzēji no visas pasaules dodas uz Volterru [1]

Toskānas pilsētiņa Volterra (Itālijā) ir gleznaina vieta ar skaistu zvanu torni, mūri no etrusku laikiem, šaurām ieliņām un šarmantu atmosfēru. Viduslaikos Volterra svešiem bija ļoti grūti pieejama, jo tā atradās starp pakalniem un bija nošķirta no ārpasaules. Mūsdienās ir pavisam otrādi - jau aptuveni gadu Volterra ir daudzu ceļinieku galvenais mērķis Itālijas ekskursijā, jo turp traucas vampīru fani no visas pasaules. ASV rakstniece Stefenija Meiere Volterru ierakstīja pasaules kartē, aprakstot to veselā nodaļā visā pasaulē 100 miljonos eksemplāros pārdotajās Krēslas sāgas grāmatās.

Ap gidiem drūzmējas pusaudži, kas uzdod jautājumus par vampīru bālo, gaišo ādu un lielākoties ir piecpadsmit gadu vecas meitenes vecāku pavadībā. Volterrā vēl aizvien nav vilcienu stacijas, tūristi turp dodas autobusos no Sjēnas un Florences un dodas prom pēc tam, kad ieskrāpējuši Volterras mūrī vārdus "Edward forever" (Mūžīgi Edvards, atsauce uz Stefenija Meieres sāgas galveno varoni). Edvards liek pukstēt meiteņu sirdīm Indonēzijā un Dienvidkorejā, Krievijā, Norvēģijā un Taizemē. Patiesībā visā pasaulē.

Stefenija Meiere Volterru nepazina. Pirmoreiz pilsēta pieminēta Krēslas sāgas otrajā grāmatā Jauns mēness, kur tā aprakstīta kā fiktīva ļaunas vampīru dinastijas mājvieta un dzimtene. Vēlāk autore informāciju par Volterru izlasījusi internetā un aizņēmusies nosaukumu. Vietējie domā, ka tā ir nejaušība un tikpat labi tā varēja būt arī Viterbo vai Vičencas pilsēta.

Grāmatā vampīrs Edvards tic, ka viņa iemīļotā Bella ir mirusi, tāpēc dodas uz Volterru, lai tieši pusdienlaikā iznāktu saulē, atklātos cilvēkiem un tādējādi dotu Volterras ļaunajiem vampīriem iemeslu sevi nogalināt. Bella mīļoto izglābj, citādi, protams, nebūtu grāmatu turpinājumu un laimīgu beigu. Abi tiek vaļā no Voltūriem un atgriežas ASV. Arī abu mājvieta tur ir reāla vieta, kurp mūsdienās ved visu vampīru fanu svētceļojumi.

Sākumā pilsēta pretojusies varmācīgi uzspiestajam vampīru kulta pilsētas tēlam un milzīgajai tūristu plūsmai, kas tam sekoja, tomēr nu pilsētnieki ir apraduši un prot jauno situāciju izmantot. Lai saglabātu Volterras iedzīvotāju ierasto dzīves ritmu, to izlemts mainīt vien mazliet - vampīru ekskursijas tiek piedāvātas katru vien piektdienu un sestdienu. Ekskursijā ietilpst iebraukšana pilsētā pa vārtiem, pa kuriem pie Edvarda skrēja Bella, pulksteņtorņa apskate, zem kura Edvards gribēja atklāties cilvēkiem, kā arī asiņains fināls pagrabos, ko iestudē teātra grupa Volterrā. Tāpat tūristiem tiek parādīti arī īstās Volterras tūrisma objekti - etrusku kapi, renesanses pils.

Ekskursijas rezervētas mēnešiem uz priekšu un pilsētas mērs Marko Buselli ir priecīgs: "Krēsla mums aiztaupījusi krīzi." Nākamais Krēslas fanu uzbrukums Volterrai paredzēts 2010. gada jūlijā, kad uz lielajiem ekrāniem iznāks trešā sāgas ekranizācija kino.

Īstajā Volterrā vampīru pagrabus aizstāj krodziņi. Piemēram, Quo Vadis īru krogā tiek cietumnieku tērpos tērpti viesmīļi pasniedz sarkanvīna kokteiļus ar asiņainiem nosaukumiem, tur tiekas fani un pilsētnieki, pulsē dzīve. Vampīriem dvēseles nav. Volterrai gan.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Augšā Lejā 04/20/2010 10:13 Ech kā mums noderētu šāds stāsts.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59362483sec.