Katra Grieķijas pilsēta lepojas ar tirgu

Kaut arī lielveikali un tirdzniecības centri arī Grieķijā tāpat kā visur citur Eiropā sagādā problēmas mazajiem veikaliņiem, tur to ir daudz vairāk nekā jebkur citur Eiropā. Pilnīgā pretstatā mazajām bodītēm ir tirgi, ko neviens lielveikals Grieķijā nekad neapdraudēs.

Kaut arī tikai dažās pilsētās, piemēram, Atēnās, Tesalonīkos, Chania (Krētā) un Argo ir īstas, vēsturiskas tirgus halles, it visur Grieķijā ir ielu tirgi un tirdziņi. Viens no interesantākajiem tirgiem Grieķijā ir Krētas galvaspilsētā Iraklijā, kur tirgus ielu Odos kopš 1866. gada sedz lieli, sauli aizsedzoši pārklāji, kas tirdziniekus sargā no spilgtās gaismas. Bieži tirdziņi pārvietojas - vienu dienu tie notiek centrālajā laukumā, bet nākamajā dienā jau citur.

Tieši tirgos var redzēt, kā dzīvo vietējie, jo tie tur sabrauc no apkārtējiem ciemiem, dodas uz krogiem un tavernām, jo tirgošanās ir nogurdinoša. Ielu tirgotāji piedāvā iegādāties visu - sākot no darbarīkiem un mājsaimniecības precēm līdz džinsiem, augļiem, riekstiem un zivīm.

Īpaši atraktīvi ir sestdienas tirdziņi Mires un Arkalochori Krētā, kā arī iknedēļas svētdienas krāmu tirgus Atēnās. Austrumnieciskas sajūtas un atmosfēru var atrast Trāķijas pilsētā Xanthi, kur sestdienu tirgu apmeklē arī ļoti daudzi grieķu musulmaņi tradicionālajos ģērbos. Savukārt dažas baznīcas svētās dienas kļūst par vairāku dienu ilgiem tirgus svētkiem ar lopu izsoli, mūziku un dejām. Skaistākie ir Mistras (23.08.) un Tripoli (augusta vidus) Peloponēsā un Agios Mamas (sākot ar 01.09.) Chalkidiki reģionā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,


Grand Palace Hotel
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.43515897sec.