Berlīnes lidosta Tempelhofa kļuvusi par parku

08.05.2010 atklāts lielākais parks Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kas atrodas nu jau slēgtās Tempelhofas lidostas vietā. Tā slēgta pirms pusotra gada un sestdien apmeklētāji, neskatoties uz drēgnajiem laikapstākļiem, traucās uz aptuveni 300 hektāru lielu parku.

Tempelhofas parks pagaidām vēl noteikti neizskatās pēc parka - tur nav koku, apkārt teritorijai atrodas žogs, vēl redzami lidmašīnu skrejceļi. Būvniecība te sākies vien 2013. gadā. Tomēr jau tagad parkā braukā velosipēdisti, jaunieši ar skrituļdēļiem vai parka apmeklētāji velotaksometros. 08.05.2010 notika arī tautas skrējiens, kurā piedalījās 400 dalībnieku.

Parka atklāšana sabiedrībā izraisījusi dažādas reakcijas - liela daļa ir neapmierināti ar to, ka parks ir slēgts un naktīs nebūs pieejams, kā arī par to, ka atklāšanas pasākums nebija bezmaksas - ieeja tajā maksāja desmit eiro. Neskatoties uz protestiem un pelēkajām debesīm, atklāšanas dalībniekiem parks patika - tie apmeklēja desu būdas, ēda vafeles un iegādājās piparkūku sirdis. Mazākie bērni varēja piedalīties šķēršļu joslas pārvarēšanā, bet lielākie varēja iznomāt skrituļslidas. Fonā skanēja leijerkastu mūzika, uz skatuves muzicēja šlāgermūzikas grupa - Berlīnes apstākļiem tā bija diezgan vienkārša programma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


airBaltic
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18185115sec.