Barselonā norisinās bikini revolūcija

Spānijas metropolē Barselonā tūristi staigā apkārt, tērpušies vien peldbiksēs vai bikini - gan parkā, gan metro vagonos bieži sastopami trūcīgi tērpti cilvēki, tāpēc Barselona bīstas par savu tēlu.

Vienuviet cilvēki tērpjas par biezu - tā šobrīd Francijā notiek debates par to, vai musulmaņu sievietēm atļauta nosedzošo sejsegu nēsāšana, bet Beļģijā tās nēsāšana jau aizliegta. Turpretī Barselonā sākas cīņa pret pusplikiem atpūtniekiem - katalāņu lielpilsētas apmeklētājus mēģinās mudināt pārvietoties pa pilsētu pienācīgā apģērbā.

Tūristi bikini vai peldbiksēs Barselonā, kas ir otra lielākā Spānijas pilsēta, netiek visai labi ieredzēti - no sākuma tie bija angļu vai vācu futbola klubu līdzjutēji, kas ar atsegtu ķermeņa augšdaļu planēja pa Las Ramblas bulvāri vai slavenā arhitekta Antonio Gaudi projektēto Güell parku, bet, par lielu nepatiku vietējiem iedzīvotājiem, viņu priekšzīmei drīz sekoja arī citi tūristi un pat vietējie jaunieši.

"Šobrīd pat normālu ģimeņu tēvi pludmales ietērpā dodas iepirkties," tā sašutumā raksta laikraksts El Periódico de Catalunya. "Tas nav jautājumus par estētiku vai skaistumu, bet gan par higiēnu. Karstā laikā nevienam nav patīkami nonākt kontaktā ar puskailu cilvēku metro vai autobusā." Pēc spāņu uzskatiem bikini un peldbikses iederas pludmalē, bet ne miljonu metropoles centrā. Doties iepirkties vai uz restorānu pludmales apģērbā ir nepieklājīgi.

Barselonas pārvaldes iestādes uzskata, ka uz spēles likts pilsētas tēls. Barselonā mīt 1,6 miljonu iedzīvotāju un tā sevi neuzskata par kūrortu, bet gan par pasaules līmeņa pilsētu un nopietnu biznesa centru. Tieši pilsētas imidžu, tā bīstas viesnīcnieki un pilsētas darījumu cilvēki, varētu sabojāt pārāk vaļīgi tērpti atpūtnieki. Tāpēc pilsētas pārvalde uzsāks kampaņu, kas mudinās atpūtniekus ģērbties "kārtīgi". Tās ietvaros tiks norādīts, ka savās mājās tūristi nestaigā apkārt, tērpušies pludmales apģērbā. Konservatīvākie politiķi pat izvirzīja priekšlikumu uzlikt soda naudu pusplikajiem atpūtniekiem - šādi jau tiek darīts netālajā mazpilsētā Sitges, tomēr tiktāl Barselonā nevēlas nonākt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50217986sec.