Noteikti Eiropas populārākie ceļojumu galamērķi

Ceļojumu portālā Tripadvisor veikta aptauja, kuras ietvaros ceļotāji no visas pasaules noteikuši savus iemīļotājos ceļojumu galamērķus Eiropā.

Pirmajā vietā ierindojusies Monako Firstiste, kur galvenais tūristu piesaistes punkts, protams, ir Montekarlo. Dodoties turp, jārēķinās ar pamatīgiem izdevumiem vai arī jācer, ka kādā no leģendārajiem kazino izdosies budžetu papildināt.

Otrajā vietā Vācijas romantiskā metropole Heidelberga - tur apskatāma pils, sena vecpilsēta un Vācijas vecākā universitāte. Pat japāņi atzīst seno vācu pilsētu pie Nekāras upes par īpaši romantisku un ieteicamu ceļojuma galamērķi.

Bronzas medaļu saņem Zalcburga - Volfganga Amadeja Mocarta dzimtā pilsēta Austrijā. Jau kopš 1996. gadā visa Zalcburgas pilsēta iekļauta Unesco pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

Ceturtajā vietā ierindojusies Toskānas metropole Florence (Itālijā). Florence ir renesanses kultūras šūpulis, tur mituši, strādājuši un tikuši godināti tādi mākslinieki un zinātnieki kā Botičelli, Mikelandželo un Leonardo da Vinči.

Piektajā vietā sarakstā atrodas Lucernas pilsēta Šveicē. To divās daļās sadala Reises upe - vienā krastā ir vecpilsēta, otrā - jaunpilsēta. Lucernā apskatāms arī vecākais pārjumtais koka tilts pasaulē - Kapelas tilts.

Lielais kanāls, Nopūtu tiltiņš, svētā Marka laukums - tas viss un vēl daudz kas cits padara Venēciju (Itālija) par iemīļotu vietu jaunlaulāto medusmēnesim. Adrijas jūras pērlei piešķirta sestā vieta sarakstā.

Vien vienu vietu aiz Venēcijas atrodama cita Itālijas pilsēta - Sjēna. Pilsēta pazīstama ar vēsturisko centru, kas ir itāļu gotikas raksturīgākais centrs.

Arī astotajā vietā ierindota Itālijas pilsēta - mūžīgā pilsēta Roma ir spēcīgs tūristu magnēts. Var doties klausīties pāvesta sprediķi, var apskatīt Kolizeju. Romā ir tik daudz, ko darīt, ka sākumā labākais ir vienkārši nopirkt saldējumu un izbaudīt Romas pulsējošo dzīvi.

Devītajā vietā atrodama vēl viena vācu pilsēta - Hamburga. Pa dienu tur var izbaudīt braucienu ar kuģīti pa ostu, vakarā kafijas tasīti pie Alstera, bet naktī - Rēperbāņa krogus un lokālus. Papildus tam katru gadu maijā tur notiek kolosāli ostas svētki.

Desmitajā vietā ierindojusies modernā, tolerantā, pasaulīgā Amsterdama (Nīderlande). Kanālu pilsēta apmeklētājus pievilina ne tikai ar legālu marihuānas lietošanu, bet arī ar mākslu, klubiem un iepirkšanos.

Savukārt aptaujājot tikai eiropiešus par iemīļotākajiem tūrisma galamērķiem Eiropā, rezultāti ir mazliet citādi - pirmajā vietā ierindojusies Berlīne, kam seko Sjēna un Kiklādu salas Grieķijā. Tādas pasaules metropoles kā Parīzi vai Londonu sarakstā nemaz nevar atrast!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38367486sec.