Kur dzīves kvalitāte ir augstākā - TOP 10

Pēdējo trīs gadsimtu laikā Vīne devusi pasaulei tādus fantastiskus komponistus kā Jozefu Haidnu, Franci Šūbertu un Johanu Štrausu. Šogad kulturāli un vēsturiski pulsējošā Austrijas galvaspilsēta var pretendēt uz vēl vienu varoņdarbu – jau otro gadu pēc kārtas Vīne titulēta kā pasaulē labākā pilsēta, kur dzīvot. Vīne piedāvā plaukstošu operas skatuvi, viesmīlīgu biznesa vidi un visaptverošu sabiedriskā transporta sistēmu. Cīrihe un Ženēva sarakstā ieņem otro un trešo vietu.

Šveices biežā parādīšanās sarakstā ir mazliet pārsteigusi Mercer, resursu sadales un investīciju aģentūru, kas katru gadu veido vispasaules dzīves kvalitātes apskatu (Worldwide Quality of Living Survey). „Šveices pilsētas ir ļoti patīkamas, apkārtējā vide ir tīra, un mēs, veidojot sarakstu, ņemam vērā karadarbību izplatību. Šveice šajā ziņā ir neitrāla,” tā vēsta Rebeka Pauersa, Mercer konsultante. „Ja tu nevari justies droši Šveicē, tad tu to nevari nekur.”

Vīne pārspēja Cīrihi, iegūstot tikai par puspunktu augstāku rezultātu. Pirmās trīs pilsētas sarakstā šķir vien viens punkts, padarot tās samērā līdzīgas dzīvošanai piemēroto vietu ziņā.

Eiropas pilsētas ieņem septiņas no desmit vietām, pateicoties relatīvajai drošībai, politiskajai stabilitātei un kultūras piedāvājumiem. ASV sarakstā pirmo reizi parādās 31. vietā ar Havaju salu galvaspilsētu Honolulu, un pirmā kontinentālā ASV pilsēta, kas parādās sarakstā, ir Sanfrancisko, kas dala 32. vietu ar Adelaidi Austrālijā. Bostona ir 37. vietā, Čikāga un Vašingtona abas 45. vietā. Ņujorka ierindojas 49. vietā. Pirmoreiz šogad sarakstā iekļautas arī Filadelfija un Dalasa, sarakstā ieņemot 55. un 61. vietu.

Mercer, vadoties pēc 39 kritērijiem, iekļāva sarakstā 221 pilsētu, liekot uzsvaru uz politisko drošību un veselību, bet ņemot vērā arī tādus aspektus kā restorānus un gaisa piesārņojumu. Pilsētām, kas Mercer sarakstā novērtētas vislabāk, ir drošākās un tajās ir vismazāk politiskās nestabilitātes. Tas izskaidro, kāpēc mainīgā Bagdāde nokritusi uz pēdējo saraksta vietu.

Tāpat kā pagājušajā gadā Singapūra ir Āzijas visaugstāk novērtētā pilsēta, tā ierindojusies 28. vietā. Tokija ieņem 40. vietu, bet Japānas pilsētas Kobe un Jokohama abas ierindotas 41. vietā.

Dažas Āzijas pilsētas ierindojas saraksta vidusdaļā, piemēram, Daka (Bangladeša), Biškeka (Kirgistāna) un Dušanbe (Tadžikistāna). Tās ieņem 206., 209. un 210. vietu. Dzīves kvalitāti šajās pilsētās apdraud politiskie nemieri un vides draudiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2281208sec.