Krāmu tirdziņa apmeklēšana Francijā ir obligāta

Visā pasaulē Francija pazīstama ar apskaužami labu slavu attiecībā uz modi, smaržām, luksusa precēm, tomēr, neskatoties uz to, Francijā ļoti izplatīti ir krāmu tirdziņi. Arī tūristi tos iemīļojuši - viens dodas turp, lai atrastu kādu skaistu eksponātu kolekcijai, kāds cits tajos atrod simbolisku dāvaniņu no Francijas.

Krāmu tirgi un bēniņu un šķūnīšu mantu izpārdošanas Francijā ir otrs iemīļotākais francūžu hobijs aiz kino skatīšanās. Katru gadu Francijā notiek vismaz 50 000 šāda veida pasākumi, kuros pulcējas vairāk nekā miljons cilvēku. Jāatšķir gan krāmu tirdziņi no īstiem antikvāru mantu tirgiem, kur pulcējas profesionāļi.

Parīzē retumu medniekiem tiek piedāvāti divi lieli krāmu tirgi, kas notiek pilsētas nomalē: Porte de Vanves un Porte de Saint-Ouen. Skaistas mantas iespējams atrast arī tādos smalkos veikalos kā "Louvre des Antiquaires" Rue de Rivoli ielā, Rue Bonaparte ielas bodēs un Rue Drouot ielā, kur atrodas pazīstams, plašai publikai pieejams izsoļu nams.

Vēl viena lieliska iespēja ir apmeklēt Parīzes "bukinistu" stendus - tirgotāju letes Sēnas krastā Parīzes Saint-Michel rajonā, kur tiek pārdotas vecas grāmatas, komiksi, pastkartes. Te var atrast itin visu par jebkādu cenu. Lieliska ideja izbraucienam!

Obligāti jāpiemin Lilles krāmu tirgus - jau kopš 12. gadsimta tur notiek krāmu tirgus, kas ir slavenākais un iemīļotākais visā Francijā. Lilles krāmu tirgus Braderie de Lille norisinās pirmajā septembra nedēļas nogalē un ilgst divas dienas un divas naktis. Tad Lilli apmeklē vairāk nekā divi miljoni krāmu tirgu mīļotāju un tūristu - gan jauni, gan veci, ģimenes ar bērniem, ārzemnieki... Tie pulcējas ielās, laukumos un visos pilsētas rajonos, lai apmeklētu raibo un milzīgo krāmu tirgu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43616891sec.