Sanktpēterburgā atklāts jauns muzejs

Vēl viens ievērības cienīgs kultūras objekts bagātinājis seno Sanktpēterburgas pilsētu Ņevas upes krastā – maija beigās durvis vaļā vēris mūsdienu mākslas “Jaunais muzejs”. Tā kolekcijā skatāmi gan padomju laika mākslinieku darbi, gan arī mūsdienu krievu mākslas pārstāvju darbi.

Neskatoties uz modi atklāt aktuālas mūsdienu izstādes fabriku un rūpnīcu ēkās, “Jaunajam muzejam” tomēr tika piešķirtas telpas trīs stāvos 1870. gadā celtā ēkā, kura atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā, Vasilija salas 6. līnijā. Telpas ir aprīkotas ar jaunākajām tehnoloģijām: izveidota sistēma telpu temperatūras un mitruma uzturēšanai. Ēkā ir kustīgas konstrukcijas, kuras vienas stundas laikā dod iespēju izmainīt visu izstāžu telpu ģeometrisko struktūru.

Bet galvenais uzsvars izstādē tomēr ir likts uz ekspozīciju, kurā ir iekļauti to mākslinieku darbi, kurus jau dēvē par mūsdienu mākslas “klasiķiem”: tie ir Ļevs Kropivņickis, Vladimirs Ņemuhins, Oskars Rabins, Viktors Pivovarovs, kā arī mūsdienu art-skatuves “zvaigznes” – Dmitrijs Gutovs, Pēvels Peperšteins, Aidens Salahovojs, Oļegs Kulika un daudzi citi. “Neatkarīgi no laika un vecuma, katrs no māksliniekiem , kuru darbi ir skatāmi “Jaunajā muzejā”, jau ir iegājuši vēsturē un pārstāvēti daudzu muzeju kolekcijās Maskavā un ārzemēs, bet parasti ne Sanktpēterburgā” – tā Aslans Čehovs, uz kura privāto darbu bāzes arī tika izveidots muzejs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67024708sec.