Galapagu salas - ekskluzīvs ceļojums ar stingriem noteikumiem

Pārsteidzošu lēmumu pieņēmusi pasaules mantojuma organizācija Unesco, kas izsvītrojusi Galapagu salas no apdraudēto kultūru un dabas pieminekļu saraksta. Attiecībā uz tūristiem gan noteikumi nemainās - nekam nepieskarties, nebarot dzīvniekus, nestaigāt apkārt pa vienam.

Galapagu salas, kas pieder Ekvadorai, pievilina daudz tūristu, kas traucas apskatīt un izbaudīt salu neparasti plašo floras un faunas dažādību. Stingrie tūristu uzvedības noteikumi ir spēkā, lai saglabātu arhipelāga dabas un kultūras pieminekļus. Papildus noteikumiem, kas informē tūristus par atbilstošu izturēšanos, Unesco un Galapagu salu nacionālais parks stipri ierobežojuši tūristu skaitu, kas var nokļūt salās. Piemēram, tikai daļai viesnīcu kuģu piešķirta valsts licence, kas ļauj braukāt starp salām. Tā kā Galapagu salās nolaisties var tikai ierobežots skaits lidmašīnu, apmeklētāju skaits jau tā ir salīdzinoši mazs.

Tieši šo iemeslu dēļ Galapagu salas skaitās viens no ekskluzīvākajiem galamērķiem pasaulē. Tā kā daudzas no plaša patēriņa precēm salā tiek importētas, tūristiem jārēķinās ar augstākām izmaksām. Tāpat jāzina, ka, iebraucot salās, bagāža tiek ļoti stingri kontrolēta - salās nedrīkst ievest dzīvniekus, augus, pārtikas produktus un sēklas.

Lielākoties tūristi salās dodas kruīza ekskursiju braucienos pa arhipelāgu ar kādu no licencētajiem kuģiem. Pa dienu tiek apmeklētas salas, bet pusdienlaikā vai pa nakti kuģis dodas tālāk uz nākamo salu. Ekskursijas notiek gandrīz tikai un vienīgi sertificētu dabas gidu pavadībā.

Tūristiem no Eiropas visvieglāk nokļūt Galapagu salās ir ar lidmašīnu. Līdz Ekvadorai ir jālido apmēram 14 stundas, bet no turienes atlikušos 1000 kilometrus līdz salām var vai nu lidot vai arī doties ceļā ar kuģi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48059893sec.