Oslo - mazā lielpilsēta ar šarmu [1]

Tiem, kas tuvojas Norvēģijas galvaspilsētai Oslo ar kuģi, jau kādu brīdi pirms iebraukšanas ostā rodas iespēja apskatīt vienu no Oslo pazīšanās zīmēm - Holmenkollen ziemas sporta kompleksu, kura slēpošanas tramplīns slejas augstu virs pilsētas. Drīz jau klāt ir arī fjords un paveras skats uz trīs citiem slaveniem objektiem - seno pilsētas rātsnamu, kura skaistums gan tiek apstrīdēts, Akerhus cietoksni un ultramoderno iepirkšanās centru Akers Brygge, kas atrodas tieši pie ostas.

Oslo tiešām ir maza lielpilsēta - Norvēģijas galvaspilsētā mīt vien 500 000 cilvēku. Tādējādi Oslo piemīt savs šarms, jo ļoti daudzi no tūrisma objektiem apskatāmi, dodoties parastā pastaigā. Īpaši tas attiecas uz Karl Johan Gate, pilsētas plato iepirkšanās ielu. Tā sākas pie Storting, apskates vērtās norvēģu parlamenta ēkas, un beidzas pie karaļa pils vārtiem. Arī pati iela pati par sevi ir tūrisma objekts - neviens Oslo gids neaizmirst pieminēt Grand Cafe kafejnīcu, kura tika atklāta jau 1874. gadā un kur bieži viesojās rakstnieks Henriks Ibsens. Kārļa Johana gātē apskatāms pilsētas rātsnams no aizmugures - tieši tur katru gadu tiek pasniegta Nobela miera prēmija. Redzēt var arī Oslo doma baznīca un nacionālo teātri.

Starp citu, ceļotājiem, kas izvēlas doties uz Oslo, nav jāsatraucas par laika apstākļiem - no visām Ziemeļeiropas un Viduseiropas metropolēm tieši Oslo ir tā pilsēta, kur gadā visvairāk stundu spīd saule. Tā cēlonis ir Norvēģijas kalni, kas sargā pilsētu no mitrajām gaisa masām no ziemeļrietumiem.

Esot Oslo, noteikti jāapmeklē Vigelanda parks - izcils cilvēka darba spara pierādījums. Mākslinieks Gustavs Vigelands veltīja 40 gadu sava mūža, lai 32 hektāru lielo parku izrotātu ar skulptūrām, akām un vārtiem. Apmeklēt vērts arī Bygdøy pussalu - tur vienuviet atrodas vairāki muzeji. Te apskatāms Kon-Tiki plosts, ar ko Tūrs Heijerdāls 1947. gadā kuģoja pāri Klusajam okeānam, te redzams kuģis Fram, ar ko Roalds Amundsons reiz pētīja Arktiku un Antarktīdu. Turpat blakus apskatāmi arī divi vecākie saglabājušies vikingu kuģi pasaulē. Uz Bygdøy pussalu iespējams nokļūt ar prāmi no Oslo rātsnama laukuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inese 08/11/2010 08:15 Un vēl jau tagad obligāti jāpiemin fantastiskā Oslo opera, pa kuras jumtu var pastaigāties kā pa bulvāri!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63821602sec.