Ambiciozi, bet neīstenoti viesnīcu projekti

Arno Ter-Saakovs, akciju sabiedrības Alida Tūrs valdes priekšsēdētājs un Saeimas deputāta kandidāts no politiskās apvienības ''Par labu Latviju'', informē Travelnews.lv lasītājus:

Hoteliermiddleeast.com ir publicējis desmit dīvainu un neparastu viesnīcu projektu sarakstu, kuri tā arī nekad nav tikuši realizēti.

Hidropolis bija jākļūst par pirmo grezno pasaules zemūdens kūrortu, kas mainītu priekšstatu par „numuru ar skatu uz okeānu”. Bija paredzēts, ka viesnīca Persijas līcī 20 metru dziļumā zem ūdens ar 220 numuriem tiks atklāta 2009. gadā, tomēr projekts tika apstādināts tehnisku un ekoloģisku problēmu dēļ.

Hotel Attraction. Viesnīcai „Atrakcija”, kuru projektējis slavenais Antonio Gaudi 1908. gadā, bija jākļūst par visaugstāko Ņujorkas celtni. Viesnīcas augstums būtu 360 metri. Meistara zīmējumi un skices tika atrasti 50. gados un tie nesen atkal nokļuvuši uzmanības lokā, jo tiem bija jākalpo par Manhetenas projekta Ground Zero bāzi.

The Fourth Grace. Šis projekts tika izstrādāts 2002. gadā un bija paredzēts Liverpūlei Anglijā, tomēr izraisīja sabiedrības sašutumu, jo daudzi uzskatīja to par visneglītāko no iesniegtajiem pretendentiem. Projekta autors – arhitekts Vils Elsops. Ēka būtu atradusies blakus trim vēsturiskajām celtnēm ar nosaukumu „Trīs grācijas” (The Three Graces) un tās vārds bija izvēlēts atbilstoši – „Ceturtā grācija”. Šeit bija jābūt biroja telpām, viesnīcai ar 107 numuriem un atpūtas centram. Projekts slēgts finanšu problēmu dēļ.

The Hotel Commonwealth. Viesnīcai bija jātiek uzbūvētai virs vesela kvartāla starp Brodveju un Septīto Avēniju Ņujorkā. Projekta vērtība – 15 miljoni dolāru. Viesnīcā būtu 2500 numuru. Viesnīcas celšana un vadība tiktu finansēta no akcionāru līdzekļiem. Katras akcijas vērtība būtu 100 dolāri un vienai personai varētu piederēt ne vairāk par 10 akcijām. Celtniecība tā arī netika sākta.

First Hotel Jessheim. Projektu piedāvāja dāņu arhitektu birojs Bjarke Ingels Group (BIG) sadarbībā ar viesnīcu grupu First Hotels un tam bija jātiek uzceltam nelielā pilsētiņā Jessheim, ks atrodas uz ziemeļiem no Oslo. Turklāt tika plānots, ka tā kļūs par vienu no lielākajām Norvēģijas viesnīcām, kuras 400 numuru kopējā platība būtu 18 tūkstoši kvadrātmetri. Tomēr viesnīca tā arī netika pabeigta ieplānotajos termiņos – 2009.gadā. Iespējams, celtniecība vēl tiks atjaunota.

Sky Bridge. Ņujorkas arhitekta Eitana Kaufmana projekts Abu Dabi ir viesnīca ar 264 numuriem virs tilta lidojoša aerostata izskatā, kurš savieno galveno salu ar Lulu salu. Arī šī viesnīca netika uzbūvēta finansiālu problēmu dēļ.

Disney kompānijas The Indian Hotel bija jāizskatās kā Indijas Tadžmahalam un jāatrodas Kalifornijas atrakciju parka Westcot daļā „Āzija”. Starp citu, šis nav vienīgais Disney projekts no tiem, kuri tā arī nav īstenoti.

Dubai City Tower. Šai ēkai bija jāizaug trīs reizes augstākai par slaveno Burj Kalifa debesskrāpi. Jumeirah Garden City projektam bija radīti trīs dizaini. Sešas atsevišķas ēkas apvienotos vienā veselā, radot tā saucamo „vertikālo pilsētu”. Bija plānots, ka 400 stāvi tiks sadalīti kvartālos (pa 100 stāviem katrā), par pilsētas centru kalpotu Sky Plaza, no viena rajona uz otru viesus pārvadātu vertikālais ekspresis. Pateicoties saules baterijām, gaisa turbīnām un citam aprīkojumam, Dubai City Tower funkcionētu kā eko-viesnīca. Tomēr radās šaubas attiecībā uz ēkas darbības nodrošināšanu, tāpēc projekts nav īstenots.

Full Moon Hotel. Full Moon Hotel, kuru bija plānots uzbūvēt Baku pilsētā, ātri tika nodēvēts par „nāves zvaigzni”. Iespējams, 35 stāvu augstās 382 numuru plašās viesnīcas celtniecība arī notiek, bet, pat ja tā ir, tad tas notiek neticami lēni. Piemēram, kāds Baku iedzīvotājs rakstījis, ka ir redzējis šo projektu tikai bildēs un nekādas „nāves zvaigznes” celtniecības pazīmju Baku nav.

The Globe Tower. The Globe Tower bija jākļūst par galveno Koniailendas ievērojamo vietu. Viesnīcu, kuras augstums sasniegtu 213 metrus, 1906. gadā bija paredzēts celts par investoru līdzekļiem. Projekts bija veidots kā globuss ar 11 stāviem (katrs 15 metru augsts), un tajā atrastos cirks, dzīvnieku krātiņi, vilciens, pasaulē lielākā deju zāle, restorāns ar stikla sienām, viesnīca un augšējā līmenī – palmu dārzs un skatu laukums ar gigantiskiem teleskopiem un prožektoriem. Projekts netika īstenots, jo izrādījās, ka tā ir vienkārši finansu afēra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43498516sec.