Uz kruīza kuģa Carnival noticis tūristu kautiņš

Arno Ter-Saakovs, akciju sabiedrības Alida Tūrs valdes priekšsēdētājs un Saeimas deputāta kandidāts no politiskās apvienības ''Par labu Latviju'', informē Travelnews.lv lasītājus:

Jūras ceļojuma laikā pie Meksikas krastiem starp pasažieriem izcēlies masveida kautiņš. Rezultātā vairāk nekā desmit tūristiem piespiedu kārtā nācās pārtraukt ceļojumu, kad tie tika izsēdināti no kuģa kādā Meksikas ostā pēc trokšņaina kautiņa vienā no kuģa klubiem.

Incidents noticis uz Carnival Dream kruīza motorkuģa, kad kuģis atradies ceļā starp Belizas un Kosta-Maijas ostām. Rezultātā kuģa komanda pieņēmusi lēmumu izsēdināt nemiera cēlājus – 10 tūristus izsēdināja krastā pēc notikušā trokšņainā kautiņa, bet vēl viens tūrists pats brīvprātīgi izlēmis pamest kuģi. Nekādus nopietnus savainojumus kautiņa dalībnieki nav guvuši.

Neveiksmīgo starpgadījumu apraksta Rons Pečinks, kas pamodies naktī, kad gaitenī izdzirdēja kādu staigājam. Kāds esot pieklauvējis pie blakus kajītes durvīm, kurā mitinājies kāds Rona paziņa. Nakts viesi ieteica nobloķēt durvis un neiziet gaitenī līdz pat rītam. No rīta Rons Pečinks pats redzējis sadauzītos gleznu rāmjus un citas sabojātas kuģa inventāra daļas, kā arī lielu skaitu kuģa apsardzes virsnieku, kas bija izvietoti visās vietās, kur uz kuģa pulcējas cilvēki. Rons Pečinks vairākkārt esot devies jūras ceļojumos, bet nekad nav piedzīvojis neko tamlīdzīgu. Notikušo viņš uzskata par nepatīkamu atgadījumu.

Tūroperatora Carnival paziņojumā teikts, ka kompānija neatbalsta tādu uzvedību, kuras dēļ citi tūristi var tikt pakļaut riskam. Carnival arī noorganizēja kautiņa dalībnieku un viņu bagāžas nogādāšanu atpakaļ ASV.

Atbilstoši jūras noteikumiem ļaundaru likteni šajos gadījumos izlemj kuģa kapteinis. Ja pasažieri tiek turēti aizdomās par nopietna noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, tad tie var tikt aizturēti uz kuģa un tuvākajā ostā nodoti policijai. Jāpiebilst, ka no 2010. gada jūlija ASV kruīza kuģos ir pastiprināti drošības noteikumi. Tieši pēc jaunajiem noteikumiem kajītes durvīm ir jābūt aprīkotām ar actiņu, lai kuģa apkalpe varētu kontrolēt situāciju kajītes iekšpusē. Turklāt uz klāja jābūt uzstādītām novērošanas kamerām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49475288sec.