Pandas mazulis piedzimis Vīnes zoodārzā

Jau otro reizi Vīnes zoodārzā (Austrijā) pasaulē nācis dabiskā ceļā radīts pandu mazulis. Mazais dzīvnieciņš piedzimis Tiergarten Schönbrunn zoodārzā 23.08.2010 - tieši trīs gadus pēc tā vecākā brāļa Fu Long nākšanas pasaulē. Zoodārza pārstāvji ziņo, ka mazulis aptuveni 12 centimetru garš un sver 100 gramu.

Fu Long piedzimšana 2007. gada augustā radīja mazu sensāciju, jo pirmo reizi pandas dabiskā veidā radīja pēcnācēju kādā no Eiropas zoodārziem. Līdz tam pandu mazuļi Eiropā pasaulē nāca tikai mākslīgās apaugļošanas ceļā. Jaunā mazuļa dzimums vēl nav noteikts.

Tāpat kā Fu Long radībās arī šoreiz pandu mātīte pasaulē laida divus mazuļus, tomēr otrs uzreiz pēc nākšanas pasaulē gājis bojā. Zoodārza vadību māc raizes arī par otru mazuli, jo pandu mirstības līmenis dzīves pirmajā gadā ir augstāks par 40%. Tieši šī iemesla dēļ Ķīnā pandu mazuļiem vārdu dod tikai simts dienas pēc to piedzimšanas.

Turpmākajās nedēļās pandu mītne Vīnes zoodārzā paliks slēgta apmeklētājiem, lai pandu māmiņa mierīgi varētu rūpēties par jaundzimušo.

Fu Lond, trīs gadus vecais panda, kura vārds nozīmē Laimīgais pūķis, pameta Vīnes zoodārzu 2009. gada novembrī. Viņš tika aizsūtīts uz Bifengxia pandu izpētes centru Ķīnā. Savukārt Vīnes pandu pāris, ko Austrijai aizlienēja kāds no Ķīnas zoodārziem, posīsies mājup pēc trīs gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Uzņēmumi


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44620681sec.