Meksikā kļūst populāras ekskursijas kriminālajos rajonos

Arno Ter-Saakovs, akciju sabiedrības Alida Tūrs valdes priekšsēdētājs un Saeimas deputāta kandidāts no politiskās apvienības ''Par labu Latviju'', informē Travelnews.lv lasītājus:

 Vairums ceļotāju dodas uz Meksiku balto, smilšaino pludmaļu, saules, Karību jūras un arī tekilas dēļ. Tomēr tagad ir radies jauns tūristu tips, kuri dodas uz Meksiku, lai iepazītos ar kreiso nemiernieku, narkotiku tirgotāju un nelegālo migrantu pasauli, tā ziņo portāls Destinations. Laikā, kad vienus ceļotājus narkobaronu karu saasināšanās atbaida no došanās turp, citiem tā liekas pievilcīga izdevība gūt jaunus iespaidus.

Arvien vairāk tūrisma kompāniju piedāvā doties uz sapatistu kalnainajām apdzīvotajām vietām un Meksikas kriminālajiem rajoniem. Ārzemju tūristus, galvenokārt eiropiešus, valdzina tūres pa Tepito (vienu no Mehiko nabadzīgajiem rajoniem), augoša narkotirgus rajoniem, kā arī nepilngadīgo prostitūcijas plaukšanas vietām. Par prieku tūristiem uzņēmēji piedāvā arī „safari” pa Mehiko bīstamākajiem rajoniem, kurus vairums meksikāņu apiet, baidoties no laupīšanas un pistoles stobra.

Jāatzīmē, ka bez uzmanības nav palicis arī iekšējais tūrisms. Idalgo štatā meksikāņiem piedāvā atkārtot daudzu tautiešu bīstamo ceļu, kuri nelegāli šķērsojuši ASV robežu. Turklāt tūristiem jāsamaksā 200 peso (aptuveni 15 dolārus) par robežas šķērsošanu gidu pavadībā, kuriem spēlē „polleros” lomu – nežēlīgus tirgoņus, kas nopelna veselu bagātību, pārvadājot nabaga nelegālos imigrantus pāri robežai. Lai tūristiem būtu vieglāk iejusties migrantu stāvoklī, ekskursijā aizliegts ņemt līdzi jebkādus produktus un ūdeni. Ekskursijas dalībnieki brišus šķērso upi pilnīgā tumsā un slēpjas krūmos, cenšoties izvairīties no „migras” – amerikāņu migrācijas dienesta. Tiem, kuri nav īpaši izveicīgi, tūre beidzas ātri – aizkavējušies tūristi nokļūst pierobežas patruļas kravas mašīnas piekabē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Preiļu novada TIC
,


AL SVETS
,


Jaunpils pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44847298sec.