Britiem jāmācās pareizi izturēties pret tūristiem [1]

Runā, ka briti ir diezgan komiska tauta, par kuru dīvainajiem paradumiem mēdz pasmieties visā pasaulē. Un arī pretēji - briti labprāt pasmejas par citām tautām un arī tic stereotipiem. Nu tam pienākušas beigas, jo britiem jāsāk ārzemniekus mīlēt, īpaši tos, kas viesojas viņu zemē. Kas ir par iemeslu pieklājības kampaņai? Tās ir Olimpiskās spēles, kas Londonā norisināsies 2012. gadā.

Lielbritānijas tūrisma centrāle VisitBritain laidusi klajā brošūru, kurā apkopoti svarīgākie uzvedības noteikumi, kas jāievēro saskarsmē ar ārzemju tūristiem. Brošūra pamatā domāta viesu namu saimniekiem, viesnīcu darbiniekiem un citiem tūrisma jomā strādājošajiem, lai ārvalstu tūristiem uzturēšanās Lielbritānijā būtu pēc iespējas patīkamāka. Brošūrā iekļauta informācija par to, kā izturēties saskarsmē ar svešām kultūrām un kā reaģēt uz to izpausmēm. Tūristi Lielbritānijā katru gadu atstāj vairāk nekā 16 miljardu mārciņu, tāpēc ir skaidrs, ka draudzīga izturēšanās ir nepieciešama, tā britu laikrakstam Daily Mail vēsta VisitBritain direktore Sandija Deiva.

Brošūrā iekļautā informācija tiešām ir derīga. Tur teikts, ka, piemēram, saskarsmē ar hongkongiešiem derētu izvairīties no māšanas ar roku, jo tas skaitās nepieklājīgi, savukārt ar brazīļiem nevajadzētu runāt par to lielāko sporta konkurentu argentīniešu sasniegumiem. Pieminēts arī uzmanības vērtais fakts, ka nav vērts arābam pusdienās piedāvāt glāzi vīna, jo stingri musulmaņi alkoholu nelieto.

Brošūrā ietilpst informācija par daudzu valstu pārstāvjiem un to, kā izturēties saskarsmē ar tiem. Šeit daži no tiem.

Vācija - vācieši ir ļoti prasīgi attiecībā uz pakalpojumu un produktu kvalitāti. Nevajag justies pārsteigtam, ja vācieši ļoti tieši sāk par kaut ko sūdzēties. Atrisiniet problēmu un noteikti ievērojiet pieklājības normas.

Brazīlija - brazīļiem nevajag uzdot personiskus jautājumus, piemēram, par vecumu, algu vai attiecībām. Un nekad nevajag runāt par Argentīnu. Argentīnieši ir brazīļu sīvākie sporta konkurenti, īpaši futbolā.

Dienvidkoreja - atbildot uz paldies, korejieši saka no, no. Tas nenozīmē nē, bet gan nav par ko.

Dienvidāfrika - nevajag sabīties, ja dienvidāfrikānis apgalvo, ka to uz ielas tikko aizturējos robots. Ar robotu viņi domā luksoforus.

Apvienotie Arābu Emirāti - arābi ļoti augstu novērtē to, ka kāds iedziļinās, saprot un respektē viņu kultūru.

Polija - nestāstiet poļiem par stereotipiem, kas pieņemti viņu sakarā, piemēram, to, ka poļi ļoti daudz lieto alkoholu.

Japāna - smaids japāņa sejā nebūt nenozīmē, ka tas ir priecīgs japānis. Viņi mēdz smaidīt arī tad, kad ir dusmīgi, bēdīgi vai vīlušies.

Argentīna - nedusmojiet, ja argentīnietis sāk jokot par kāda drēbēm vai svaru. Tāda vienkārši ir viņu humora izjūta.

Indija - pirmajā tikšanās reizē noteikti jāmēģina izvairīties no jebkāda ķermeņa kontakta. Esiet tolerants, ja pirmajā brīdī liekas, ka indieši ir skaļi, nepieklājīgi un nepacietīgi. Viņi tādi tiešām var būt, bet to izraisa skaļā un haotiskā dzīve indiešu lielpilsētās.

Honkonga - nekad nemājiet ar roku, tas skaitās nepieklājīgi. Tāpat jāizvairās no rādīšanas uz lietās vai cilvēkiem ar pirkstu. Ķīnā ar pirkstu rāda tikai uz dzīvniekiem.

Kanāda - nekad nesauciet kanādiešus par amerikāņiem, tas viņus ļoti aizskar.

Meksika - sarunā ar meksikāņiem jāizvairās no tādām tēmām kā nabadzība, nelegālie imigranti, zemestrīces vai karš starp Meksiku un ASV 1846.-1848. gadā. Karā Meksika zaudēja un tai nācās atdot ASV Teksasu.

Austrālija/Jaunzēlandes - neņemiet ļaunā, ja austrālieši vai jaunzēlandieši joko par "poms". Tā viņi dēvē britus un joki drīzāk domāti ķircinoši, nevis aizvainojoši.

Arī ārzemju viesiem Lielbritānijā jāatceras, ka tie ir viesos un jārēķinās ar vietējo kultūru. Viens no noteikumiem, kas būtu jāņem vērā ir - nedrīkst kritizēt britu karalisko ģimeni. Ja arī to kāds kritizē, tad tikai paši briti. Citi to nedrīkst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 momo 09/07/2010 10:39 Labs rakstiņš, pati arī ieguvu! :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Rija Bauska Hotel
,


AL SVETS
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87628198sec.