Iepazīsti jaunākās alternatīvā tūrisma tendences

Arno Ter-Saakovs, akciju sabiedrības Alida Tūrs valdes priekšsēdētājs un Saeimas deputāta kandidāts no politiskās apvienības ''Par labu Latviju'', informē Travelnews.lv lasītājus:

Cilvēkiem ir dažādi motīvi ceļojumiem pa vienām vai citām ievērojamām vietām pasaulē. Piedāvājam jūsu uzmanībai jaunākās tendences alternatīvā tūrisma nozarē:

Katastrofu tūrisms

Ir cilvēki, kam patīk ceļot pa vietām, kur notikušas dabas katastrofas. Piemēram, visi ir dzirdējuši par negaisa medniekiem, kas braukā pa pasauli, meklējot piedzīvojumus vētrās. Vispazīstamākās pasaules vietas, kas piedzīvojušas dabas stihijas, ir Ņūorleāna, ASV līča piekrastē – tā pārcietusi viesuļvētru Katrīna, Dienvidāzijā un Dienvidaustrumāzijā novērojamas 2004. gada zemestrīces un cunami sekas, bet Īslandē - Eijafjadlajegidla vulkāna izvirduma pēdas.

Spoku tūrisms

Daži ļaudis izjūt īpašu tieksmi pēc pārdabiskā un tāpēc ceļojumiem izvēlas vietas, kurās ir novērota paranormāla aktivitāte. Slavenas tūres spoku cienītājiem notiek Dublinā, Floridā, Brisbenā un Kvebekā.

Tumšais tūrisms

Tumšais tūrisms piedāvā ceļotājiem apmeklēt vietas ar vistumšāko pagātni, kas atrodas dažādās pasaules malās. Tādas vietas ir Aušvice-Birkenava Polijā, Robena sala Keiptaunas piekrastē un Sarkano khmeru „Nāves lauks” Kambodžā.

Popkultūras tūrisms

Šis tūrisma veids ietver virzienus, kuriem ir sakars ar populāro literatūru, kino, televīzijas šoviem, mūziku, kā arī ar dažādām slavenībām. Tieši tāpēc simtiem leģendārās grupas The Beatles pielūdzēju katru gadu satiekas Liverpūlē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17636108sec.