Labākie tūrisma galamērķi oktobrī - TOP 10 [2]

Kurp doties rudens brīvdienās? Šeit daži padomi, kur arī oktobrī iespējams atrast sauli.

Toskāna, Itālija - tieši rudens ir labākais gadalaiks, kad doties uz Toskānu. Tur pieejamas jaukas brīvdienu mājas un daudzas mazas viesnīciņas. No rītiem pār vīnogulāju klātajiem kalniem plešas migla, pa dienu iespējams izbaudīt jauku un siltu atvasaru, bet vakaros vērts nobaudīt maltīti kādā no Toskānas restorāniem ar vietējo ēdienkarti. Jāatceras, ka bagāžā jāatstāj vieta vienai vai divām vīna pudelēm, ko pārvest mājās.

Santorīni, Grieķija - Egejas jūras salās arī oktobrī iespējams izbaudīt +23 grādu temperatūru un vasaras pēdējos saules starus. Grieķijā pēc ekonomiskās krīzes gada nogalē cenas ir zemākas nekā jebkad agrāk.

Kirnitzschtal ieleja, Vācija - Kirnitzschtal ieleja Saksijā ir viena no Elbas smilšu kalnu (Elbsandsteingebirge) skaistākajām ielejām. Ielejā iespējams doties romantiskā braucienā ar vilcieniņu, kas astoņu kilometru garā maršruta ietvaros izvadā pasažierus pa ielejas skaistākajām vietām. Ieleja ir iemīļota kā daudzu pārgājienu un laivu braucienu sākumpunkts.

Lježa, Beļģija - tūristus uz Lježu vilina romantiskās un līkumotās ieliņas, mākslinieku šedevri muzejos un omulīgas ielas kafejnīcas. Tieši šajā rudenī papildus uzmanību Lježa izpelnījusies ar nesen atklāto izstādi SOS Planet, pasaulē plašāko izstādi, kas veltīta klimata izmaiņām.

Rūras apgabals, Vācija - Rūras apgabals ir perfekts īsā atvaļinājuma galamērķis. Tur visu gadu notiek pasākumi, kas veltīti Rūrai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai 2010. gadā. Interneta vietnē www.ruhr2010.de iespējams atrast aktuālos pasākumus, kas notiek visā apgabalā. Projektā iesaistīti vairāk nekā 200 muzeji, 100 kultūras centri, 120 teātri un 3500 industrijas pieminekļi.

Grankanārija, Spānija - kā būtu ar pastaigu pa Puerto de Mogán promenādi Grankanārijas salas dienvidos? Grankanārija ir viens no iemīļotākajiem saules alkstošo tūristu galamērķiem visā pasaulē un tieši rudenī bieži iespējams atrast ļoti izdevīgus ceļojumu aģentūru piedāvājumus.

Antalja, Turcija - tūrisms Turcijā piedzīvo ievērojamu uzplaukumu. Šogad Turciju apmeklējuši par 25% vairāk atpūtnieku nekā pagājušā gadā. Ceļotājus Turcija piesaista ar modernajām viesnīcām, lielisko cenas-kvalitātes attiecību un plašo kultūras un sporta piedāvājumu klāstu. Rudenī Turcijā piekrastē vēl aizvien iespējams vasarīgs atvaļinājums.

Džerba, Tunisija - Vidusjūras piekrastē Tunisijā ūdens vēl aizvien ir gandrīz tik silts kā vannā, bet valsts iekšzemē ceļotājus gaida aizraujošas izjādes ar kamieļiem vai tradicionālais garšvielu tirgus Houmt Souk, Džerbas galvaspilsētā.

Londona, Lielbritānija - kā būtu ar ceļojumu uz kādu lielpilsētu? Oktobrī Londonā notiek gan restorānu festivāls London Restaurant Festival, kas ielūdz uz kulināriem piedzīvojumiem, gan arī Frieze Art Fair festivāls mākslas mīļotājiem. Londonas priekšrocība ir tā, ka turp lido daudzas zemo cenu lidsabiedrības. Jo lielāka konkurence, jo zemākas cenas, tāpēc uz Londonu iespējams tikt arī tie, kam maciņā mazāk līdzekļu.

Bratislava, Slovākija - Slovākijas galvaspilsēta atrodas daudz tuvāk, nekā varētu šķist. No Vīnes lidostas Bratislavā iespējams nokļūt pa 45 minūtēm - tieši tik daudz laika nepieciešams autobusam, lai veiktu 60 kilometru attālumu. Bratislava atrodas Donavas upes krastā un kultūras un vēstures pieminekļu tur ir ļoti daudz. Pluss - Bratislava nav tik pārpildīta kā Prāga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Elīna 10/04/2010 16:15 Rudenī tomēr vislabprātāk apmeklēju Siguldu. Daudz siltu atmiņu un vēlēšanās vienmēr atgriezties. Vagoniņš, Paradīzes kalns, pastaigas gar Gauju...

2 Mazais buks 09/29/2010 10:05 Tāds Vecās Eiropas valstu tops vien ir. Manuprāt, gana interesants raksts būtu par piedāvājumu iepazīt zelta rudeni arī citviet pasaulē. Šķiet, ka šis produkts ir labi aizgājis, jo zelta lapas skatīt aicina ne tikai Eiropa, bet arī ASV.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19516206sec.