Neapole atkal slīkst atkritumos

Atkritumu izvešanas problēmas no jauna piemeklējušas Itālijas lielpilsētu Neapoli un tās apkārtni. Kopumā Dienviditālijas pilsētā šobrīd uz ielām atrodas aptuveni 800 tonnu atkritumu un aizvien vairāk Neapoles iedzīvotāji paši mēģina tikt galā ar atkritumu izvešanas problēmu, aizdedzinot tos. Dedzināšanas rezultātā tūristiem Neapolē iespējams saskarties ar dūmiem, kuru sastāvā var būt indīgas vielas, piemēram, dioksīns.

Neskatoties uz to, ka tūristiem viesnīcās un citās bieži apmeklētās vietās nenākas saskarties ar atkritumu kaudzēm, tūristiem būtu jāzina, kā izvairīties no riska saslimt ar kādu slimību.

1. Jāizvairās no kontakta ar atkritumiem! Vecākiem jāpievērš īpaša uzmanība tam, lai bērni nepieskaram atkritumiem.

2. Atkritumu dedzināšanas gadījumā ap uguni jāmet liels līkums un jāizvairās no dūmu ieelpošanas. Šis ieteikums īpaši jāņem vērā cilvēkiem ar hroniskiem elpošanas traucējumiem. Atkritumu dedzināšana var radīt indīgus dūmus, kas ir bīstami ne tikai elpceļiem, bet arī deguna gļotādām un var izraisīt nevēlamu kairinājumu un slimības.

3. Tūristiem ar mājdzīvniekiem jāuzmanās, lai dzīvnieki nenonāk saskarē ar atkritumiem. Dzīvnieku īpašniekiem obligāti jāievēro higiēnas normas un bieži jāmazgā rokas.

Neskatoties uz saspringto situāciju atkritumu izvešanas jomā, ārsti uzskata, ka atpūtnieku risks atkritumu dēļ saslimt ar kādu slimību ir niecīgs.

Šobrīd situācija ar atkritumiem Neapolē gan na tik dramatiska kā pirms diviem gadiem, tomēr situācija varētu saasināties, jo pilsētā vēl aizvien trūkst atkritumu izgāztuvju un pārstrādes vietu. Neapoles iedzīvotāji atkritumus nešķiro un tur uz vienu cilvēku gadā tiek saražots tik daudz atkritumu kā nekur citur Itālijā. Arī atkritumu pārstrāde Neapolē tiek veicināta daudz mazāk, nekā citās Eiropas pilsētās. Vienlaikus atkritumu pārstrādes problēmu vēl saasina vietējo iedzīvotāju protesti, kuru dēļ atcelta divu atkritumu dedzināšanas kompleksu būvniecība un vairāku izgāztuvju ierīkošana. Dažās demonstrācijās jūtams Neapoles mafijas jeb camorra iespaids - mafija no nelegālā atkritumu transporta jau gadiem ilgi gūst miljoniem lielus ienākumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44747782sec.