Kristaps Blušs kļūst par pirmo Austrumeiropas drifta čempionu

Latvijas drifta pilots Kristaps Blušs, izcīnot sudraba godalgu 2010. gada sezonas noslēdzošajā Austrumeiropas Pro Drifta čempionāta (EEDC) posmā Kijevā, Ukrainā, ir kļuvis par pirmo šīs sacensību sērijas čempionu, ierakstot gan savu, gan Latvijas vārdu autosporta vēstures lapaspusēs. Sacensības Kijevā nedz Blušam, nedz HGK Motorsport komandai nebija vieglas, un komanda tās raksturo ar saukli «Betons mūs neapturēs».

Pirms EEDC 2010. gada sezonas noslēdzošajām sacīkstēm Kristaps Blušs čempionāta līdera pozīciju dalīja ar lietuvieti Dariusu Balīsu – abiem Baltijas sportistiem čempionāta kopvērtējumā bija vienāds punktu skaits. Šī iemesla dēļ HGK Motorsport komanda rūpīgi gatavojās izšķirošajām sacensībām, taču nogurums pēc vairāk kā tūkstoš kilometru veikšanas līdz sacensību norises vietai gandrīz pielika punktu visām cerībām izcīnīt EEDC čempiona titulu.

Kristaps Blušs uzreiz pēc ierašanās Kijevā uzsāka treniņus sacensībām sagatavotajā autodromā «Čaika», taču mirkli vēlāk piedzīvoja smagu avāriju, saduroties ar treses betona nožogojumu un teju vai pilnībā iznīcinot komandas sporta automašīnas BMW M3 priekšējo daļu. «Acīmredzot pārgurums bija pārlieku liels. Uzsākot sānslīdi, vienā mirklī zaudēju uzmanību, un sev neizskaidrojamu iemeslu dēļ sagriezu stūri uz otru pusi, tā it kā trases malā novietotā riepu kaudze būtu trases turpinājums. Tikai mirkli vēlāk sapratu, ka tuvojos betona apmalei, taču vairs nespēju situāciju kontrolēt,» par avārijas apstākļiem stāsta Kristaps Blušs.

Mirklī, kad komanda bija sapratusi, ka automašīnu turpat trasē nav iespējams saremontēt, Ukrainas vietējie entuziasti viesiem no Latvijas piedāvāja izmantot savu darbnīcu, lai tomēr mēģinātu sporta automašīnu sagatavot nākamās dienas sacensībām. Komandas mehāniķiem sekojošā nakts pagāja zibenīgi, taču jau nākamajā rītā Kristaps Blušs ar automašīnu, kas izskatījās tā it kā to kāds būtu mēģinājis sagremot, izripoja uz kvalifikācijas brauciena starta.

Sacensības, kurās piedalījās Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Lietuvas un Latvijas sportisti, bija ļoti spraigas un to iznākumu bija grūti prognozēt, jo sevišķi tādēļ, ka Ukrainas sportisti ir spēcīgi un ne pārāk labi pazīstami, jo šosezon nav piedalījušies ārvalstu sacensībās. Kristapa Bluša situāciju sarežģīja arī fakts, ka viņa galvenais konkurents Dariuss Balīss pāru braucienos vienmēr startēja pēc latviešu pilota. Šī iemesla dēļ Blušs nedrīkstēja kļūdīties nevienā braucienā. Abu baltiešu netiešā cīņa apstājās pēc tam, kad ukrainis Aleksandrs Grinčuks ar savu Nissan 350Z pusfinālā pārspēja lietuvieti Dariusu Balīsu, kas nozīmēja, ka kaimiņš var pretendēt vairs tikai uz 3. vietu.

«Tajā mirklī mēs sākām priecāties par čempiona titulu un cīņa finālā man kļuva otršķirīga. Stress un bažas par tehniku mani pameta. Braucienā, kurā startēju aiz ukraiņa, es nedaudz pārforsēju ar braukšanu pēc iespējas tuvāk konkurentam un izraisīju vairākas sadursmes, kas beidzās ar sagriešanos. Ukraiņu sportists izleca no savas mašīnas un paziņoja, ka esmu traks un ka viņš ar mani vairāk kopā nebrauks. Es viņam atvainojos un apsveicu viņu ar uzvaru šajās sacensībās,» sajūtas un notikumus sacensību neslēgumā atceras Kristaps Blušs.

Austrumeiropas Pro Drifta čempionāts šosezon notika pirmo reizi un tas apvienoja Baltijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas Pro Drifta pilotus. Viens no šo sacensību posmiem 14. augustā norisinājās arī Rīgā. Paredzams, ka pateicoties Kristapa Bluša sniegumam, kā arī atzinībām, kas saņemtas par «Rīgas pilsētas kauss» organizēšanu, Rīga šī čempionāta kalendārā tiks iekļauta arī nākamsezon.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Avis
,


Riga Islande Hotel
,


Želesa
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42519808sec.