Maskavā atklāts multfilmu muzejs

Krievijas izstāžu centrā ВВЦ nesen atklāts Maskavas animācijas muzejs. Tā kolekcijā ietilpst vairāk nekā 5000 eksponātu, kas vēsta gan par Krievijas, gan ārzemju animācijas filmu vēsturi un attīstību.

Muzeja ekspozīcija sadalīta piecās daļās - trīs no tām veltītas animācijas vēsturei. Pirmajā zālē uzmanība tiek veltīta animācijas pirmsākumiem un te apskatāmi seni fotoaparāti un kino projektori, 20. gadsimta sākuma stereoaparāti, zootropi, dažādas kameras, kas vairāk nekā 50 gadu kalpojušas multfilmu radīšanai Sojuzmultfilm studijā. Ar to palīdzību multiplikācijas filmas tika radīta vēl sešdesmitajos gados. Šajā zālē arī iespējams noskatīties pirmo animācijas filmu pasaulē, ko radījis Emīls Reino. Tā pirmo reizi demonstrēta 1892. gadā Parīzē (Francijā). Otrajā zālē apskatāmi Krievijas animācijas filmu vēstures eksponāti. Te redzamas gan koka, plastilīna un citu materiālu lelles no populārām multfilmām, gan arī slavenā Svetozara Rusakova darbavieta. Rusakovs ir multfilmas Nu, pagaidi! (Ну, погоди!) radītājs. Trešā zāle veltīta pasaules animācijai - te redzams Zirnekļcilvēks, avatari, Mikimauss, Donalds Daks un citi pazīstami multfilmu varoņi.

Muzeja interaktīvajā darbnīcā katram apmeklētājam tiek dota iespēja radīt savu animācijas filmu, kā arī klausīties, kā animācijas filmu radītāji vēsta par savas profesijas noslēpumiem. Kinozālē iespējams apskatīt gan pašu radītās filmiņas, gan arī par klasiku kļuvušās multenes.

Maskavas muzejs atrodas Krievijas izstāžu centrā ВВЦ, Kultūras mājas paviljonā (ēka nr. 84a).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Krāslavas TIC
,


Motormuzejs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46130204sec.