Expo pārspēj iepriekšējos rekordus

Ceļotāji, kas vēl oktobrī plānojuši doties uz Šanhaju (Ķīnā), var izmantot iespēju apmeklēt pasaules izstādi Expo un piedzīvot ceļojumu apkārt visai pasaulei. Šobrīd jau 56 miljoni apmeklējuši vērienīgo izstādi. Šanhajas iedzīvotāji metropolē notiekošo uztver ar humoru: «Ja neesi apmeklējis Expo, tu to nožēlosi visu atlikušo mūžu. Ja esi apmeklējis, tāpat nožēlosi.» Neskatoties uz četrām jaunām metro līnijām, pilsētas ielās valda tik lieli sastrēgumi kā nekad agrāk, iedzīvotājiem nākas samierināties ar dīvainiem sabiedriskās kārtības noteikumiem un aizvien augstākām cenām par precēm un pakalpojumiem. Gadās dienas, kad Expo teritorijā vienlaikus atrodas vairāk nekā 600 000 cilvēku vienlaicīgi, bet mēnesi pirms izstādes beigām to apmeklējuši jau 56 miljoni tūristu. Ja salīdzina ar iepriekšējo Expo izstādi, kas notika Hannoverē (Vācijā), redzama starpība - to apmeklēja 18 miljoni cilvēku.

Neskatoties uz to, ka izstādes vadība mēģina uzlabot situāciju, apmeklētājiem Expo popularitāte nozīmē nemainīgi garas rindas - pie lielākajiem un populārākajiem valstu paviljoniem rindā jāgaida četras, piecas stundas. Pie mazāk populārajiem paviljoniem rindā jāgaida aptuveni 45 minūtes. Daži apmeklētāji, mēģinot izvairīties no rindām, kļuvuši radoši - izstādes darbinieki pieķēruši vairākus apmeklētājus, kas ar kaut kur sadabūtiem ratiņkrēsliem kā invalīdi mēģina iešmaukt paviljonā bez gaidīšanas rindā. Citi ar gaidīšanu samierinās un uz izstādi ierodas, ņemot līdzi saliekamu plastmasas ķeblīti. 95% izstādes apmeklētāju ir ķīnieši, tikai 5% - ārzemju viesi.

Pasaules izstāde Expo 2010 notiek līdz 31.10.2010 Šanhajā. Izstādes moto ir «Labāka pilsēta, labāka dzīve» («Better City, Better Life»). Izstādē piedalās vairāk nekā 200 valstu. Paredzams, ka kopā izstādi apmeklēs 70 miljoni cilvēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7360549sec.