Drošākās valstis pasaulē - TOP 10 [3]

Augsts noziedzības līmenis, laupīšanas, slepkavības mūsdienās ir ikdiena. Ja paveicas, tad vardarbību redz tikai TV ekrānā, bet arī tad no agra rīta līdz vēlam vakaram. Nav brīnums, ka cilvēki vēlas atbrīvoties no vardarbības vismaz atvaļinājumā. OpenTravel.com apkopojis pasaules drošākās valstis, tādēļ iedvesmojieties un atrodiet drošu galamērķi savām brīvdienām!

Kipra
Kipra, trešā lielākā sala Vidusjūrā, ir vieta, kur personīgā drošība ir garantēta. Pat ņemot vērā konfliktus ar Turciju, kas 1970. gadā sadalīja salu divās daļās, Kipra tāpat ir viena no drošākajām vietām Eiropā. Noziedzības līmenis ir tik zems, ka naktīs pat var neslēgt ciet durvis.

Dānija
Dānija ir Ziemeļeiropas valsts, kura pieskaitāma pie pasaules drošākajām valstīm. Slepkavību skaits uz 100 000 cilvēkiem ir vien 0,88. Arī kabatzādzību skaits ir ļoti zems. Iespēja, ka ceļotājiem varētu uzbrukt kāds mežonīgs dzīvnieks, ir niecīga. Dabas katastrofas nav novērojamas. Dānija ir ideāla valsts riteņbraucējiem, īpaši tad, ja patīk līdzenas vietas, pie tam nav jāuztraucas, ka kāds varētu nozagt velosipēdu, kamēr riteņbraucējs veikalā iegādājas saldējumu.

Īslande
Īslande ir pazīstama ar saviem karstajiem ūdens avotiem, geizeriem un neskarto dabu. Patiesībā Īslandē ir tikai viena liela pilsēta - Reikjavīka. Tādēļ, ja jums nepatīk lielas cilvēku burzmas, Īslande ir ideālā vieta atpūtai. Slepkavību līmenis ir 0.00 un Īslande bez šaubām ir drošākā valsts visā pasaulē! Īslandē ir tikai 700 policisti, neviens no viņiem nenēsā ieroci. Valstī ir tikai 130 cietumnieki, kuri drīkst doties mājās valsts svētkos. Īslandē ir arī zemākais noziedzības līmenis pasaulē.

Īrija
Zaļā sala pazīstama ar savu kultūru, viskiju un alu, kā arī ir viena no drošākajām pasaules valstīm. Īrijā ir zemākais slepkavību līmenis (0,32 uz 100 000 cilvēkiem) visā Eiropā. Šie skaitļi parāda, ka Dublina ir daudz drošāka nekā lielpilsētas Japānā, Austrālijā vai Kanādā.

Japāna
Daudzi rietumu valstīs dzīvojoši cilvēki būtu gatavi atdot daudz ko par iespēju ēst īstu japāņu suši, vērojot Fudžisanu - japāņu svēto kalnu. Japānai ir daudz, ko vairāk piedāvāt ceļotājiem - nav jāuztraucas, pat ceļojot vienatnē. Slepkavību līmenis Japānā ir 0,44 uz 100 000 cilvēku gadā, tas padara Japānu un Singapūru par drošākajām valstīm Āzijā. Zādzības un noziegumi Japānā ir ļoti reta parādība un, salīdzinot ar parējām Āzijas valstīm, Japāna ir īpaši drošs galamērķis. Japānā pat ir atrasto mantu biroji. Tādēļ, ja kaut kas tiek pazaudēts, visticamāk to atradīsiet tieši tur, kur pazaudējāt.

Luksemburga
Saskaņā ar Mercer veikto pētījumu, Luksemburga ir drošākā valsts pasaulē. Tā kā valsts ir ļoti maza un iedzīvotāju skaits ir vien pusmiljons, tass attiecas uz visu nāciju. Runā, ka cilvēki, kuri dzīvo Luksemburgā, esot apmierinātākie cilvēki pasaulē, un tas nav nekāds pārsteigums - valstī ir ļoti attīstīta ekonomika un lielākais iekšzemes kopprodukta pieaugums pasaulē.

Jaunzēlande
Skaistas ainavas, kalni, ezeri un pludmales padara Jaunzēlandi par katra ceļotāja sapni. Nekādu politisko nemieru, stabila ekonomika un izolācija - Jaunzēlande ir viena no drošākajām valstīm pasaulē. Slepkavību līmenis ir 2,0, varmācīgi noziegumi šeit ir gandrīz sveši. Jaunzēlandē nav ne indīgu zirnekļu, ne čūsku, nav reģistrēts neviens haizivju uzbrukums cilvēkiem. Arī lielas dabas katastrofas šo valsti neapdraud, jo tā atrodas pārlieku tālu no tropu cikloniem.

Norvēģija
Norvēģija ir Skandināvijas valsts, pazīstama ar tās fjordiem un baltajām naktīm. Norvēģijā slepkavību līmenis ir 0,71 uz 100 000 cilvēkiem, tāpēc tā ir viena no drošākajām Eiropas valstīm. Nekādu karu, politisku nemieru un pat nekādu dabas katastrofu. Šī ir lieliska vieta atpūtai, īpaši tad, ja nepatīk neizturams karstums. Vienīgais trūkums - uz lētām brīvdienām nav vērts cerēt, jo Norvēģija ir dārgākā no Skandināvijas valstīm.

Singapūra
Singapūra ir ļoti populārs tūristu galamērķis. Šeit sastopams Ķīnas, Malaizijas, Indijas, arābu un rietumu kultūru kokteilis. Šī vieta ir unikāla arī ar to, ka daudzo kultūru starpā nav bijušas sadursmes, tās lieliski sadzīvo kopā. Slepkavību līmenis ir 0,38 uz 100 000 iedzīvotājiem. Tas ir ļoti zems rādītājs, salīdzinot kaut vai ar Venecuēlu un Hondurasu, kurās rādītāji ir attiecīgi 58 un 52 tīšu slepkavību uz 100 000 cilvēkiem.

Šveice
Šveice ir pazīstama ar pulksteņiem, vilcieniem, bankām un kalniem. Tā ir iecienīts tūristu galamērķis ne tikai slēpotājiem un alpīnistiem. Tā ir arī viena no drošākajām valstīm pasaulē. Saskaņā ar Mercer pētījumiem Ženēva, Berne un Cīrihe pieskaitāmas pie drošākajām metropolēm pasaulē. Slepkavību līmenis ir 2.2 uz 100 000 cilvēkiem gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 04/14/2011 00:09 Latvijā ~ 2,3 uz 100 000 ja pieņemam, ka Latvijā vēl ir plalikuši vairāk par 2,2 milj iedzīvotāju. Tā kā arī LV ir gana droša vieta pasaules kartē.
Pietam, ja nemēdz iedzert ar svešiem vai nedzīvo "pritonā", tad drošibas līmenis vēl vairāk pieaug - 80-90% šā smagā nozieguma tiek paveikti sadzīves ķīviņos, dzērumā.

2 Liene 04/13/2011 17:46 Interesants raksts ;)
Man interesētu, kāds Latvijā ir koeficients, vai slepkavību līmenis uz 100 000 cilvēkiem gadā. Intereses pēc vienkārši ;)

3 ceļotājs. 10/14/2010 10:59 Runājot par Kipru-iespējams,ka tā bija gadus 15 atpakaļ, taču tagad, kad prese raksta par Kipru,kā krievu mafijas centru Vidusjūrā, nešķiet , ka tā varētu būt drošākā valsts.1992.gadā patiesi tur bija droši, taču tagad...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Grand Hotel Kempinski Riga
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15923882sec.