Ceļotāju lielākās vilšanās popoulāru pilsētu ekskursijās - TOP 8 [8]

Eiropā ir daudz apskates objektu, kuri kā pavisam obligāti apskates objekti iekļauti dažādos ceļvežos. Tieši tāpēc gadās situācijas, kad tūrists, kam it kā jājūtas laimīgam, ka, izlaužoties cauri pūlim un izstāvot stundām garās rindas, izdevies ieraudzīt slaveno tūrisma objektu, patiesībā izjūt vien vilšanos. BootsnAll Travel ir izveidojis to vietu sarakstu, kas parasti tūristos izraisa milzu vilšanos.

8. Dublinas pils (Īrija, Dublina)

Ja esat redzējis Prāgas vai Edinburgas pili, šī pils noteikti sagādās lielu vilšanos. Ieejot pa galvenajiem vārtiem, skatam paveras šaha kauliņam līdzīgais Record tornis. Tūristi gaida, ka ieraudzīs kolosālu cietumu un, iespējams, kādas vēsturiskas halles, kur bruņinieki piedzīvojuši balles un kaujas. Vilšanās iestājas tad, kad ceļotājs saprot - tornis ir viss, kas palicis no senās pils, un pārējā ēka ir vienkārši administrācijas telpas. Pati ekskursija gan ir samērā interesanta, jo beigās ir iespējas nokļūt pagrabos, kur var redzēt oriģinālās pils sienas. Un, protams, tur atrodas arī suvenīru veikaliņš.

7. Mazās nāriņas statuja (Dānija, Kopehāgena)

Mazā nāriņa ir statuja, kas veltīta slavenajai pasakai, ko sarakstījis Hanss Kristians Andersens 1837. gadā. Statuja atklāta 1913. gadā un, tā kā Kopenhāgenā nav īpaši daudz tūrisma apskates objektu, šī statuja katru gadu piesaista ļoti daudz tūristu. Lai nokļūtu līdz bronzas lēdijai, ir jāmēro garš ceļš pa pludmali. Beigu beigās skatam paveras liels tūristu pūlis, kas drūzmējas pie nieka 125 centimetru augstās statujas. Lielākā daļa ekskursantu ir patiesi izbrīnīti par Kopenhāgenas simbola mazo izmēru, kā arī par pretējā pusē redzamo rūpniecības rajonu jūras piekrastē. Pie tam jāatminas, ka Mazā nāriņa no 2010. gada maija līdz oktobrim viesojas pasaules izstādē Expo 2010. Ja kāds tūrists vēlas to apskatīt tagad, nākas braukt uz Šanhaju.

6. Londonas tilts (Lielbritānija, Londona)

Vai jau esat apskatījis slaveno Londonas tiltu? Nē? Tad tā nav liela bēda. Lai gan tā nosaukums ir visai skanīgs, tas ir viens no vienkāršakajiem un parastākajiem tiltiem, kas šķērso Temzas upi. Cilvēkiem varētu būt sagrozīts prāts neskaitāmo dziesmu dēļ, kas tam veltītas, bet, pirms kaut kur dodaties, apskatiet bildes internetā, lai aiztaupītu vilšanos. Tuvumā esošais Tower tilts ir daudz aizraujošāks un arī jaunais Millennium tilts ir skaists.

5. Katedrāles Sagrada Familia iekšpuse (Spānija, Barselona)

Sagrada Familia ir katedrāle, kas iekļauta Barselonā obligāti apskatāmo vietu vietu sarakstā. Katedrāles arhitekts ir slavenais meistars Antonio Gaudi un to rekonstruē jau kopš 1886. gada. Šī iemesla dēļ vislabāk ir vienkārši apstaigāt katedrālei apkārt un apbrīnot fasādes neparastās formas un detaļas. Ieeja iekštelpās maksā 11 eiro, bet neko daudz apskatīt, izņemot remontstrādniekus un smagus aprīkojumus, nemaz nav iespējams. Vienīgā kompensācija par iztērēto naudu ir pagrabā esošais informatīvais muzejs.

4. Sentropēzas pilsēta (Francija)

Neviens nezina iemeslu, kādēļ Sentropēza tiek uzskatīta par lieliskāko pilsētu Franču rivjērā. Varbūt tas ir pašiedeguma alvejas losjona nopelns, kurš nosaukts pilsētas vārdā. Vai arī tādēļ, ka ikviens vēlas iegūt slaveno Sentropēzas iedegumu? Patiesībā pilsēta ir tā pārbāzta ar tūristiem, ka pat vietējie iedzīvotāji drīzāk ieteiktu braukt uz citām tuvumā esošām pilsētām, nevis uz Sentropēzu. Lai gan šī ir tiešām jauka pilsēta, tā ir līdzīga daudzām citām Cote d'Azur piekrastes pilsētām, taču, ja jums patīk ar tūristiem pārbāztas vietas, jums noteikti jādodas uz Sentropēzu! Ja pārbāztas vietas nav domātas jums, tad labāk doties uz Saint-Maxime, Cap d'Agde, Camargue, Cassis vai Sete.

3. Čurājošais puisītis (Beļģija, Brisele)

Pieredzējuši ceļotāji atzīst, ka Briselē nav daudz tūrisma objektu. Protams, ja jūsu kaislība nav lielu biroju ēku apskate. Lai vai kā, Briselē atrodas kāds apskates objekts, kuru lielākā daļa tūristu plāno apskatīt - Čurājošais puisītis. Tā ir maza bronzas zēna statuja, kurš čurā strūklakā. Lielākā problēma kārtējo reizi ir lielais cilvēku pūlis tam apkārt. Kad jūs beidzot atrodat veidu, kā piekļūt tam klāt, jūs atklājat, ka tas izskatās tieši tāpat kā bildēs, tikai tas izskatās pat vēl mazāks.

2. Braucieni ar gondolu (Itālija, Venēcija)

Venēcija - romantisko dvēseļu iemīļotā pilsēta. Jārēķinās ar to, ka par ne sezonas laikā Venēcijā ir daudz vairāk cilvēku nekā  Ņujorkas Taimskvērā Jaunā gada vakarā. Ja vēlaties pabraukāties ar leģendāro gondolu, neesiet pārsteigts, kad izdzirdēsiet cenu - 40 minūšu brauciens izmaksās aptuveni 80 eiro. Iespējams, domāsiet, ka tāda iespēja ir tikai vienreiz dzīvē. Tā ir, taču aizmirstiet par romantisku braucienu divvientulībā ar savu otru pusīti. Visticamāk, jums apkārt nepārtraukti atradīsies vismaz desmit citas gondolas, kas izvadā tūristus, kuri izbauda slaveno Tiltu pilsētu.

1. Mona Liza (Francija, Parīze)

16. gadsimtā Leonardo da Vinči uzgleznoja kautrīgi smaidošu sievieti. Tobrīd viņš nevarēja pat iedomāties, kādas ciešanas tā sagādās cilvēkiem, kuri vēlesies to apskatīt 21. gadsimtā. Mūsdienās Mona Liza atrodas Luvras muzejā, Parīzē. Luvra jau pati par sevi ir pilsētas apmeklētāju uzmanības centrā. Muzejs ir tik liels, ka, ja vēlaties apskatīt katru gleznu vismaz vienu minūti ilgu laiku, muzeja apskate ilgu 500 gadu. Katrs ceļvedis gan iesaka apmeklēt Luvru kaut uz neilgu brītiņu - lai apskatītu Monu Lizu. Liela daļa ceļotāju nolemj tā arī darīt, tāpēc telpa, kurā atrodas glezna, mūždien ir tā pārbāzta, ka tas traucē ieraudzīt pat niecīgu daļiņu no gleznas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Girts 10/31/2010 22:51 Par Sagradu... Patiesībā jau nav jau tik traki. Ja esi iegājis un tikai apskatījis sienas, griestus, stalažas, strādniekus, tad es varbūt piekrītu. Bet laikam jau nepietika vēlmes pastāvēt rindā, lai nokļūtu augšpusē - tornīšos pa šaurām trepēm, gluži kā Turaidā. Man jau likās, ka tas noteikti atsver tos 11 eiro. Gadījumā, ja neesi ēdis 2 gadus un krājis naudu vienam tādam braucienam, kas noteikti nemaksās lētāk par 300 eiro, tad nav komentāru.

2 Inese 10/18/2010 08:31 Kā jau teicu, Itālijā bijām no 19.09 - 01.10, bija ļoti silts un nekas Venēcijā nesmakoja. Un - ja ārzemēs to vien darīsim, kā skaitīsim naudu, tad labāk ceļojumos vispār nebraukt1 Un ko tad lielu Latvijā var par tādām summām sadarīt - cik viss pie mums maksā! Laimīgus ceļojumus!

3 haha 10/15/2010 22:16 Hei, nu nevajag tak sacereeties nez kaadus briinumus, bet izbaudiit procesu..
mana vieniigaaa vilshanaas bij Brizeles puisiitis, jo briesmiigi ilgi mekleejaam.. bet savaadaak - churaa taa neko!! :)

4 Karlis 10/15/2010 14:27 15x4 kopa jau sanāk 60, iespējams, ka 80 ir sezonas spelgonī, kad saule ripo pa debesjumu un gribētāju rinda stāv. Inese, cik grādu temperatūra bija? Smakojošās aļģes arī mūsu Jūrmalā vairs nav sen manītas, bet vasarā bija ;)

Tomēr man jau liekas, ka viss ir attieksmē, ja koncentrējas uz cenu, tad lielākā daļa atrakciju liks vilties, vēl jo vairāk ja sarēķina ko tik LV varētu par tādu naudu sadarīt ;)

5 Kiki 10/15/2010 14:17 Te laikam domāts romantisks brauciens divatā ar gondolu. Varbūt tad arī maksā 80.

6 Inese 10/15/2010 13:49 Kādas muļķības par Venēciju! Tā ir dievīga pilsēta un nekas tur nesmako!Nupat 2 nedēļas atpakaļ atbraucu no ceļojuma pa Itāliju ar tūristu grupu, braucām arī ar gondolu, bijām 4 cilvēki vienā laivā un tas maksāja vienam cilvēkam 15 eiro, un nevis 80 eiro!Bija arī brīvais laiks, tā ka varējām gan nofotografēties pie profesionāla fotogrāfa ar visiem balodīšiem, gan bija laiks Sv.Marka katedrālei, gan Dodžu pilij, gan kafijai, gan vienkārši pastaigai, gan gondolai!

7 Inese 10/15/2010 11:49 Par Sagrada de Familia - apskatīt netīrību un ieelpot putekļus tiešām maksā dārgi! Pie tam, neviens ceļvedis par to nebrīdina!Vienīgais mierinājums varētu būt 11 eiro ziedojums remontdarbu pabeigšanai. Kaut gan tik pat lieliski varētu ziedot šo naudu caur banku.

8 Ivars 10/15/2010 09:44 Visas ta saucamās "populārās vietas", ir tkai vilšanās, tānīskaitā smakojoša Vēnecija, vis labāka ekskursija ir pašam iet un skatīt kas ienāk prātā, nevis mēģināt saprast ko tas pūlis tur tādu ieraudzījis

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Tukuma TIC
,


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48035789sec.