Pasaules izstādē World Expo 2010 notiks Latvijas diena

21.10.2010 ir Latvijas Nacionālā diena starptautiskajā izstādē World Expo 2010 Šanhajā, Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR).

Latvijas dienas oficiālā atklāšanas ceremonija notiks World Expo 2010 teritorijā, svinīgi paceļot Latvijas Valsts karogu un atskaņojot Latvijas Valsts himnu. Savukārt dienas ieskaņā Valsts prezidents Valdis Zatlers ar svinīgu uzrunu atklās Latvijas – Ķīnas biznesa forumu.

Latvijas Nacionālās dienas programma sastāvēs no oficiālās daļas, valsts prezentācijas pasākuma Latvijas paviljonā, ekonomiskā foruma un kultūras programmas.

Oficiālās daļas kārtību nosaka ĶTR valsts protokols un tajā ietilpst oficiālā amatpersonu sagaidīšana, abu valstu karogu pacelšanas ceremonija, Latvijas delegācijas vadītāja parakstīšanās goda grāmatā, oficiālās uzrunas, kultūras priekšnesums, ĶTR, Tēmu un Latvijas paviljona apskate, u.c oficiālie pasākumi.

Kā viens no svarīgākajiem notikumiem ir plānota Latvijas Valsts prezentācija, kas notiks Latvijas ekspozīcijas paviljonā. Tajā Ķīnas delegācijai un lūgtajiem viesiem būs iespēja iepazīties ar tūrisma un biznesa iespējām Latvijā, skatīties gaisa akrobātu šovu, kā arī degustēt Latvijas produktus.

Nacionālās dienas ieskaņā notiks biznesa forums un tikšanās ar Ķīnas uzņēmējiem, lai divpusējās tikšanās pārrunātu abu pušu redzējumu par savstarpējo ekonomisko sadarbību.

Savukārt Latvijas nacionālās dienas kultūras programmā būs ķīniešu – latviešu valodas vārdnīcas prezentācija, muzikālais priekšnesums Dabas koncertzāle, Vestarda Šimkus klavierkoncerts, kā arī noslēgumā gaisa akrobātu šovs virs Latvijas paviljona.

Nacionālā diena notiek atbilstoši izstādes World Expo 2010 noteikumiem un to rīko visas valstis, kuras piedalās izstādē.

Starptautiskā izstāde World Expo 2010 norisinās Šanhajā, Ķīnā no 2010. gada 1. maija līdz 31. oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.

Latvijas ekspozīcijas paviljons ir Latvijas inovatīvā gara piemērs – Aerodium vertikālā vēja tunelis, kuru Latvijas speciālisti, izmantojot savas zināšanas un radošo pieeju, ir uzlabojuši un komercializējuši sportam un izklaidei.

Latvijas dalība izstādē tiek nodrošināta, izmantojot šim mērķim piešķirtos VAS Latvijas dzelzceļš, Rīgas brīvostas un Ventspils brīvostas piešķirtos finanšu līdzekļus.

Papildus informācija par Latvijas dalību izstādē World Expo 2010 pieejama: http://www.latviaexpo.com/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Estravel Latvia
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.75012994sec.