Iepazīsti Bruklinu Ņujorkā

Lielākajai daļai tūristu Bruklina neietilpst obligāti apmeklējamo vietu sarakstā. Patiesībā retais zina, ka Ņujorka sastāv ne tikai no Manhetenas, bet vēl no četrām citām pilsētas daļām - Bronksas, Kvīnsas, Steitenailendas un Bruklinas. Katrā no pieciem boroughs jeb pilsētas daļām ir sava pašvaldība. Bruklinai īpaša uzmanība jāpievērš tāpēc, ka pēdējo gadu laikā tā strauji kļuvusi par vietu, ko vērts apmeklēt.

Bruklinu, ko no Manhetenas šķir tikai Īstriveras upe, par labu atzinuši ne tikai jauni, turīgi pāri ar bērniem, kas turp pārceļas uz dzīvi, bet arī viesnīcas - 2010. gada maijā Bruklinas centrā atklāta Sheraton viesnīca un daudzas citas viesnīcas jau top. Piemēram, 2011. gada septembrī Bruklinā tiks atklāta vēl viena Sheraton viesnīca, bet līdz 2012. gada beigām tur taps vēl vairākas viesnīcas, kuru gultasvietu skaits pārsniegs 1500. Viesnīcnieku argumenti par labu Bruklinai ir skaidri - te zemes cenas ir daudz zemākas nekā Manhetenā un tūristi aizvien biežāk iegriežas Bruklinā. Numurs divu zvaigžņu viesnīcā Bruklinā maksā aptuveni 150 dolāru - par 100 dolāriem mazāk nekā Manhetenā, kur tradicionāli uzturēšanās viesnīcās ir ļoti dārga.

Bruklina, kas nosaukta par godu Breukelen pilsētai Nīderlandē, savulaik bija atsevišķa pilsēta un tikai vēlāk tā pievienota Ņujorkai. Tā atrodas uz Longailendas salas uz dienvidaustrumiem no Manhetenas. Bruklinā kopā mīt aptuveni 2,56 miljoni cilvēku.

Daudziem šķiet, ka Bruklinā apvienojas daudzas mazpilsētu un lielpilsētu pazīmes. Ēkas te ir zemākas nekā Manhetenā un drīzāk atbilst Eiropas pilsētu izskatam. Daudzviet Bruklinā redzamas ielas, kur rindojas brūnu ķieģeļu mājas, kas tapušas jau 19. gadsimtā. Attēlā lieliski iederas jauni pāri ar bērnu ratiņiem, kas pastaigājas pa mierīgajām, koptajām Bruklinas ielām. Tomēr aiz stūra bilde jau ir pavisam cita - tur smaržo pēc svešām pasaulēm un kultūrām. Veikalos iespējams iegādāties afrikāņu apģērbu vai garšvielas, kuras citkārt redzētas tikai garšvielu bodītēs Sīrijā. Te pieejamas mazas kafejnīcas un veikaliņi, bet no lielajām uzņēmumu ķēdēm te nav ne miņas.

Par rajona kulturālo dažādību liecina pat Bruklinas daļu neoficiālie nosaukumi - piemēram, mazā Odesa, kur mīt ieceļotāji no Ukrainas, Braitonbīča, kur dzirdama krievu valoda. Crown Heights un Flatbush ir Bruklinas daļas, kur mīt pasaulē lielākā Centrālamerikas iedzīvotāju populācija ārpus Karību reģiona, savukārt ebreji par savu sauc Williamsburg, kas atrodas tieši iepretī Manhetenai. Te redzamas sievietes, kas nekad neiziet sabiedrībā ar neapsegtiem matiem, un ebreju vīrieši ar tradicionālajām galvassegām un matu sakārtojumu. Šķiet, ka tālāk no zaļās gaismās mirgojošā Taimskvēra nemaz nevar atrasties.

Tieši kultūru dažādība padara Bruklinu pievilcīgu. Bruklina ir mierīgāka, patīkamāka par Manhetenu un dzīve te ir rāmāka. Papildus tam Bruklinā atrodami arī daudzi interesanti tūrisma objekti - Prospektparkam nav jānobāl, ja to salīdzina ar Centrālparku, jo abus parkus projektējuši vieni un tie paši vīri. 2,4 kvadrātkilometrus plašajā parkā vasarā iespējams izbaudīt bezmaksas koncertus un burāšanu ezerā. Parkā atrodas botāniskais dārzs un Bruklinas muzejs, kur apskatāma gan tradicionālā, gan modernā māksla. Muzeja augšējos stāvos apskatāma plaša amerikāņu mākslinieku darbu kolekcija. Te Bruklinas vēsturi iespējams redzēt gleznās - gan to, ka tā pirmoreiz pieminēta 1646. gadā, gan arī pilsētas 1898. gada pievienošanu Ņujorkai. Bieži vien Bruklinas muzeju iespējams apmeklēt bez maksas, piemēram, reizi mēnesī ir viena sestdiena, kad muzejs bez maksas apskatāms laikā no 17:00-23:00. Citās sestdienās muzejs tiek slēgts jau 18:00.

Protams, Bruklinā iespējams apmeklēt arī citus muzejus, piemēram, muzeju, kas domāts īpaši bērniem, satiksmes muzeju un citus. Katru svētdienu no aprīļa līdz novembra beigām Bruklinā notiek krāmu tirdziņi un gadatirgi, kur iespējams iegādāties gan apģērbu, gan saldumus, gan dažādus interesantus niekus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54231095sec.