Populārākās ielas pasaulē - TOP 5 [1]

Muzeji, teātri, galerijas, slavenu zīmolu veikali - pasaules pilsētas ir pilnas ar atrakcijām, kas piesaista tūristus un apmeklētājus. Tomēr reizēm arī pašas ielas, kur iecienītie apmeklējuma objekti atrodas, pašas kļuvušas par tūristu iecienītu mērķi. Kuras ir populārākās ielas pasaulē? Interneta vietnē Tourism-review.com atspoguļotas dažas no tām ielām, uz kurām tūristi dodas tieši tāpēc, ka tās pašas ir apskates vērtas.

Elizejas lauki, Parīze, Francija - Parīze neapšaubāmi ir dārgakmens Eiropas galvaspilsētu vidū un Elizejas lauki ir viena no pasaulē pazīstamākajām pastaigu promenādēm. Iela sākas Konkordijas laukumā un stiepjas līdz Šarla de Golla laukumam. Pa vidu ielā atrodas Triumfa arka - pati pazīstamākā celtne Elizejas laukos. Ielu 1616. gadā lika izveidot Marija de Mediči, kas vēlējās klusu un mierīgu ceļu no Tilerijas pils. Mūsdienās te, protams, miera ir maz, jo satiksme ir rosīga un cilvēku – daudz. Īpaša rosība te valda svētku laikā, piemēram, Jaunā gada svinībās vai nacionālo militāro parāžu laikā.

Piektā avēnija, Ņujorka, Amerikas Savienotās Valstis - Piektā avēnija ir viena no pasaulē populārākajām iepirkšanās ielām. Avēnijas moto ir Shop till you drop - iepērcies, līdz krīti. Iepirkšanās iespējas te ir neierobežots un ikviens var atrast sev ko piemērotu. Galvenie pievilkšanas punkti ir Bergdorf-Goodman, Louis Vuitton, Prada, Gucci un Versace veikali, Apple centrs, Brooks Brothers. Iela stiepjas no Vašingtonas laukuma līdz 143. ielai. Protams, dodoties šurp iepirkties, jārēķinās, ka tas nebūs lēti.

Gran Via, Madride, Spānija - Gran Via ir Spānijas galvaspilsētas iecienītākā iepirkšanās iela. Tās celtniecība sākusies 19. gadsimta vidū, kad pilsētplānotāji izlēma savienot Calle de Alcalá Plaza de España laukumu. Darbs tika uzsākts 1904. gadā un ilga 25 gadus. Gran Via ir ļoti rosīga, pa ielu brauc milzīgs daudzums auto un pieejams pārāk maz gājēju zonu. Ielas malās apskatāmas lielas, skaistas ēkas, tomēr galveno uzmanību gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi pievērš tieši veikaliem, kuru Gran Via ielā ir ļoti daudz.

Volstrīta, Ņujorka, Amerikas Savienotās Valstis - pasaulē ir maz ielu, kur var novērot, kā tiek veidota vēsture. Ņujorkas Volstrīta ir viena no tām. Ielas nosaukums Wallstreet jeb Sienas iela simbolizē īstu valni, ko nīderlandieši 17. gadsimtā uzcēla, lai atzīmētu no indiāņiem atpirktās zemes ziemeļu robežu. Volstrīta jau vairāk nekā simts gadu ir pasaules finansu galvaspilsēta - te strādā daudz banku, Ņujorkas birža un citas iestādes. Tieši te 1929. gadā sākās Lielā depresija un arī pašreiz valdošā ekonomiskā recesija.

Apija ceļš, Roma, Itālija - Apija ceļš ir viens no smalkākajiem arhitektūras pieminekļiem Romā. To uzcēla 312. gadā pirms mūsu ēras, lai savienotu Romu ar Brindizi pilsētu Itālijas dienvidu piekrastē. Apija ceļa malās atrodas kapakmeņi un kapi - romieši mēdza apglabāt savus iedzīvotājus ceļu malās. Iespaidīgākais ir Cecīlijas Medullas kaps - viņa bija sieva vienam no Cēzara ģenerāļiem. Esot Romā, noteikti vajadzētu apskatīt Apija ceļu un veikt soli pagātnē. Tas īpaši patiks vēstures un arhitektūras cienītājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 qwerty 11/08/2010 11:06 bet Reeperbahn ?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Pica Lulū
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Jaunpils pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20065403sec.