Polijā atklās lielāko Kristus statuju pasaulē

Braucot pa maģistrāli Berlīne-Varšava, jau drīzumā no turienes būs iespējams saskatīt lielāko Jēzus Kristus statuju pasaulē. Mazajā Polijas pilsētiņā Swiebodzin, kur mīt 22 000 iedzīvotāji, šobrīd tiek montēta gigantiska Kristus statuja. Tā būs 36 metrus augsta - lielāka par slaveno Kristus statuju Riodežaneiro. Tā kā Swiebodzin statuja atradīsies uz mākslīgi uzbērta pakalna, kopumā tā sliesies 52 metru augstumā.

Swiebodzin pilsētiņa vēlas kļūt par jaunu katoļu svētceļnieku un tūristu galamērķi. Tiek paredzēts, ka, ja statujas montāžas darbi norisinās sekmīgi, tā varētu tikt atklāta jau 21.11.2010. Šobrīd gan Kristus galva ar apzeltīto kroni, pleci ar rokām, kas no īkšķa līdz īkšķim sasniedz 24 metru garumu un sver 25 tonnas, vēl atsevišķi guļ uz zemes.

Pirmais mēģinājums uzcelt abas daļas uz statujas betona apakšdaļas pirms divām nedēļām cietis neveiksmi, jo pleci bija par smagu ceļamkrānam. Nākamais mēģinājums notiks ar spēcīgāku ceļamkrānu, tomēr pagaidām tas nav iespējams, jo Polijas mazpilsētā pūš spēcīgs vējš.

Sākotnēji bija paredzēts, ka statuja būs gatava jau pirms vairākiem gadiem, tomēr problēmas ar galvas un plecu montāžu nav bijušas vienīgās nepatikšanas - 2008. gadā atbildīgās iestādes pat atcēla statujas būvi.

Statujas apkārtne gan šobrīd vēl nav sakopta, tomēr paredzams, ka nākotnē tur varētu atrasties parks, strūklakas, altāri. No pakalna, kurā atrodas statuja, paveras skats uz tuvāko apkārtni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58878016sec.