Interesantākās kapsētas Eiropā - TOP 10 [1]

Tiem, kuriem ceļojuma laikā patīk apmeklēt vēsturiskus kapus, eTurboNews sastādījis Eiropas interesantāko kapsētu sarakstu, balstoties uz vietnes TripAdvisor lietotāju viedokļiem.

Amerikāņu kapsēta Colleville-sur-Mere Francijā atrodas uz stāvas klints ar skatu uz Omaha pludmali, kur savulaik notikušas asiņainas cīņas, kad amerikāņi 1944. gada jūnijā ieradās Normandijā. Kapsētā apglabāti aptuveni 9500 amerikāņu karavīru un virsnieku. Kapsēta redzama arī Stīvena Spīlberga filmā «Glābjot ierindnieku Raianu».

Père-Lachaise kapsēta Parīzē ir viena no slavenākajām kapsētām pasaulē. Tā kļuvusi par pēdējo atdusas vietu daudziem pasaulē zināmiem cilvēkiem - šeit apglabāti Džims Morrisons, Edīte Piafa, Sāra Bernāra, Oskars Vailds un daudzas citas spilgtas personības.

Zentralfriedhof Vīnē ir otra lielākā kapsēta Eiropā. Katru gadu to apmeklē tūkstošiem klasiskās mūzikas pielūdzēju, lai paustu cieņu tādiem komponistiem kā Ludvigs van Bēthovens, Johans Štrauss, Francs Šūberts un Johanness Brāmss.

Romiešu katakombu celtniecība uzsāka jau pirms mūsu gadsimta pirmās ēras, ievērojot etrusku bēru ceremonijas. Gadsimtu gaitā katakombas tikušas izlaupītas, applūdinātas un pēcāk pavisam nopostītas. Tūristi, kas apmeklē katakombas Romā, raksta sajūsmas pilnas atsauksmes par ekskursiju, kuru vada gids, kas strādā tur jau 28 gadus.

Londonas kapsēta Highgate ir pārpildīta ar gotiskām kapenēm un kapličām. Tāpat kā Père-Lachaise kapsētā arī šeit ir apglabāti ne mazums slavenu cilvēku, piemēram, Kārlis Markss, Džordžs Eliots un Duglass Adamss. Kapsēta ir arī saistīta ar leģendu par Haigeitas vampīru, kas biedējis londoniešus divdesmitā gadsimta septiņdesmitajos gados.

Kapsēta Suedfriedhof Leipcigā ir lielākā kapsēta pilsētā. Tā atrodas blakus Tautu cīņas piemineklim. Tā ir arī viena no lielākajām un skaistākajām parka veida kapsētām Vācijā. Šeit aug daudzas reti sastopamu koku sugas un 10 000 rododendru krūmu. Uzmanību pievērš arī skaisti veidotie kapu pieminekļi.

Vēl kāda slavena Parīzes kapsēta - Montparnasse - tika uzbūvēta vairāku fermu vietā 1824. gadā. Tā tapa kā protests pret XIX gadsimta sākumā izdoto likumu, kas aizliedz kapsētu izvietošanu Parīzes centrā. Šeit apglabāti Parīzes intelektuāļi un bohēmas pārstāvji, piemēram, Šarls Bodlērs, Žans-Pols Sartrs un Simona de Bovuāra.

Staglieno kapsēta Itālijā, Dženovā ir īsts muzejs zem atklātām debesīm, jo kapus rotā tiešām izdevušās skulptūras. Cilvēku vidū, kas šeit tikuši apglabāti, ir politiķis Džuzepe Macini, popdziedātājs Fabricio de Andre. Kapsētas attēls atrodams uz grupas «Joy Division» albuma «Love Will Tear Us Apart» vāka.

Senā ebreju kapsēta Prāgā tika izveidota Jozefu rajonā XV gadsimtā. Tā ir vecākā ebreju kapsēta Eiropā. Tā kā to nedrīkstēja izveidot ārpus ebreju geto rajona robežām, te izveidoti apbedījumi 12 līmeņos - viens kaps virs otra. Šajā kapsētā apglabāts rabīns Levs, kurš, kā leģenda vēsta, radījis Golemu.

Protestantu kapsēta Romā ir īsta miera un klusuma oāze. Šeit apglabāts Džons Kītss. Uz viņa kapa pieminekļa stāv uzraksts: «Šajā kapā guļ jauna angļu poēta mirstīgais ķermenis, kurš, guļot uz nāves gultas, vēlējies, lai uz viņa pieminekļa uzraksta: «Šeit atdusas tas, kura vārds bija rakstīts ūdenī»».

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lolita 11/10/2010 11:02 Rumānijā ir atklāta „Jautrā kapsēta”. Tā atrodas Sapantas miestiņā. Tur uz kapu plāksnēm visi attēli un uzraksti humoristiskā stilā. Piemēram, vīrietim, kas miris no alkoholisma, uz kapa attēlota apgāzta glāze, avārijas upurim – sasists auto... Tāds, lūk, rumāņu humors...
Taču šo vietu ļoti iecienījuši tūristi.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Estravel Latvia
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60715795sec.