Šķielējošs oposums piesaista ceļotājus

Aizvien lielāku popularitāti interneta vidē iemanto oposums Heidija (Heidi), kas mīt Vācijas pilsētas Leipcigas (Leipzig) zoodārzā. Kāpēc tā? Jo Heidija šķielē.

Daži fakti par Heidiju:

No kurienes ir Heidija?

Leipzigas zoodārzā šobrīd mīt trīs oposumi - tēviņš Tedijs un divas mātītes Heidija un Naira. Visi dzīvnieki zoodārzā ieradās 05.05.2010 no Ebeltoftes un Odenses zoodārza Dānijā.

Tēviņš ir dzimis Ebeltoftas zoodārzā, bet abas mātītes, kas ir māsiņas, nāk no Ziemeļkarolīnas (ASV), kur tās tika nodotas atrasto meža zvēru aprūpes stacijā.

Cik veca ir Heidija?

Abas mātītes Heidija un Naira ir dzimušas 2008. gada maijā un tātad ir gandrīz trīs gadus vecas. Tedijs dzimis 2009. gada maijā un drīz tam paliks divi gadi.

Paredzamais oposumu dzīves ilgums ir 4 līdz 5 gadi.

Kur Heidija uzturas Leipcigas zooloģiskajā dārzā?

Sākot ar 01.07.2011, visi oposumi dzīvos zooloģiskā dārza daļas Tropenerlebniswelt Gondwanaland nakts dzīvnieku mītnēs. Šobrīd dzīvnieki uzturas tā saucamajā pagaidu dzīvnieku mītnē, kas domāta tam, lai dzīvnieki izietu karantīnu un pierastu pie apkārtnes. Tieši tāpēc Heidiju nav iespējams redzēt, ja zoodārzu apmeklē tagad!

Kāpēc Heidija šķielē?

Šķielēšanas iemesls nav skaidri zināms. Gan Heidijai, gan Nairai šķielēšana konstatēta, jau ierodoties Leipcigas zoodārzā.

Iespējami ir divi iemesli:

1) šķielēšanu varētu būt izraisījusi barība, ko Heidija ēda, kad dzīvoja pie cilvēkiem ASV;

2) tā kā Heidijai ir liekais svars (tauku krājumus īpaši labi var redzēt pie oposuma astes pamatnes), tauku krājumi aiz acīm varētu mazliet izspiest acābolu no avs dobuma un izraisīt šķielēšanu.

Vai Heidijai sāp tas, ka viņa šķielē?

Šķielēšana ir acs piemērošanās citai atrašanās vietai. Neskatoties uz kosmētiskajiem defektiem, šī kaite nerada citas problēmas, jo acs mitrināšana darbojas normāli un radzene netiek bojāta. Kā jau visi nakts dzīvnieki oposumi, lai orientētos tumsā, ļoti daudz izmanto ožu, tāpēc arī orientēšanās spēja Heidijai ir ļoti laba.

Problēmu ar citiem oposumiem Heidijai nav - gan viņas māsa, gan arī Tedijs uzvedas pilnīgi normāli, kad dzīvnieciņi ir kopā. Heidijai šķielēšana nesagādā sāpes un vispār viņa izturas pilnīgi normāli.

Ko zoodārza ārsti dara Heidijas labā?

Veterinārārsti galvenokārt vēlas samazināt Heidijas svaru, jo tas palīdzētu dzīvnieka veselībai kopumā. Heidija diēta tika sastādīta drīz pēc tās ierašanās Leipcigas zoodārzā un kopš tā laika viņa jau zaudējusi vairākus simtus gramu svara. Tas spilgti redzams astē, kas kļuvusi ievērojami mazāka izmērā un atkal var tikt izmantota, lai pieķertos priekšmetiem rāpjoties.

Kāpec Heidija kļuvusi slavena?

2010. gada beigās tika veidota reportāža par dzīvniekiem zoodārza pagaidu mītnē. Rakstā tika prezentēti visi tur mītošie dzīvnieki, kas drīzumā pārcelies uz tropu māju. Fotogrāfijas ar "šķielējošo oposumu" īsā laikā kļuva populāras un prese aizvien vairāk sāka interesēties par Heidiju. Zoodārzam šāda mediju atsaucība bija ļoti pārsteidzoša un neplānota.

Apskati arī fotogaleriju par Leipcigas zoodārzu!


Zooloģiskais dārzs Leipcigā piesaista gan lielus, gan mazus
Zooloģiskais dārzs Leipcigā piesaista gan lielus, gan mazus

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04405499sec.