Tūkstošiem tūristu steidzīgi pamet Tunisiju

Vairāki tūroperatori nedēļas nogalē steiguši evakuēt tūristus no Tunisijas, kur pagājušā nedēļā sākušies protesti izvērtušies par asiņainu valdības gāšanu. Gāzts Tunisijas ilggadējais prezidents un vairākās pilsētās nedēļas nogalē valdīja haoss.

Tūroperatori gan no Lielbritānijas, gan no Vācijas steidzīgi veikuši tūristu evakuāciju no Tunisijas, jo, kaut arī sākumā tika uzskatīts, ka tūristiem nekad nedrīkst, situācija drīz kļuva draudīga. Tūristi tika evakuēti ar ārkārtas reisiem, savukārt šobrīd ceļojumi uz Tunisiju vairs netiek piedāvāti līdz pat 24.01.2011.

Pēdējos gados Tunisija bija kļuvusi par ļoti populāru galamērķi ziemas ceļojumiem. Turp īpaši patika doties eiropiešiem, kas vēlējās aizbēgt no ziemas apstākļiem mājās. Līdz šim Tunisijā valdīja stabili apstākļi.

Šobrīd ceļotājiem tiek ieteikts nekādā gadījumā nedoties uz Tunisiju. Tūristi, kas atgriezušies no turienes, vēsta par degošām degvielas uzpildes stacijām, apšaudēm, armijas vienībām uz ielām, izdauzītiem veikalu skatlogiem.

Neskatoties uz to, ka lielākā daļa tūristu, kas uz Tunisiju devušies ar tūroperatoru ceļojumiem, ir evakuēti mājup, situācija vēl aizvien ir ļoti bīstama. Vēl svētdienas vakarā (16.01.2011) netālu no prezidenta pils notika sadursme starp gāztā prezidenta Zine al-Abidine Ben Ali miesassardzi un drošības spēku speciālajām vienībām. Apšaude notikusi arī pie valsts centrālās bankas. Acu liecinieki ziņo par postīšanās, vandalismu un aizvien spēcīgāku militāro spēku kontroles pārņemšanu valstī. Galvaspilsētas Tunisas centrā uz ielām redzami tanki. Nemieri pagaidām rimušies tikai agrā rīta stundā (17.01.2011).


Web kameras skats uz Tunisas pilsētu no Sheraton Tunis Hotel & Towers jumta

Sheraton Tunis Hotel & Towers

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91132092sec.