Brīvprātīgie piesakās dzīvei uz Marsa

Ceļojums kosmosā daudziem cilvēkiem ir nepiepildīts sapnis. Tomēr doties kosmosā un vairs nekad neatgriezties uz zemes - lielākā daļa cilvēku šādu scenāriju uztvertu kā šausmu filmu murgu. Neskatoties uz to, pastāv veseli četri simti cilvēku, kas brīvprātīgi pieteikušies doties uz Marsu bez biļetes atpakaļ.

Iemesls šādam lēmumam ir NASA, ASV gaisa satiksmes un kosmosa administrācijas publicētā ziņa, ka astronauti jau drīzumā uz Marsa radīs cilvēkiem jaunu dzimteni. Pēc šī paziņojuma amerikāņu interneta žurnāls Journal of Cosmology uzsāka kampaņu, meklējot brīvprātīgos, kas vēlētos pārcelties dzīvot uz Marsa.

Neticami, bet fakts - sākot no studentiem un beidzot ar medmāsu, pasaulē tiešām ir cilvēki, kas ir ar mieru doties kosmosā, zinot, ka uz visiem laikiem pamet Zemi. Daži no brīvprātīgajiem pamato savu intereseti ar bērnības dienu sapņiem izzināt kosmosu, citi vēlas pielikt roku jaunas dzīves radīšanā cilvēcei.

Psihologi brīdina, ka jau ceļojumi kosmosā var būt traumatisks pārdzīvojums. Laiks, ko pavada izolācijā, var izraisīt depresiju un dzīve uz Marsa - tas izklausās ļoti romantiski, bet patiesība ir daudz skarbāka. Pārcelšanās uz Marsu nozīmētu saraut visas saites ar ģimeni, draugiem, paziņām - uz visiem laikiem. Papildus tam - dzīve tur varētu būt garlaicīga. Par vislielāko problēmu tieši psihologi uzskata lēmuma neatgriezeniskumu un iesaka, ka projekta dalībniekiem tomēr vajadzētu dot iespēju atgriezties mājās.

Atgriešanās mājās vienkārši būtu par dārgu. Marsa iedzīvotājiem gan regulāri tiktu piegādātas ikdienas dzīvei nepieciešamās lietas, tomēr ne transports.

Jebkurā gadījumā iespēja, ka brīvprātīgie kosmosa fani, kas akcijai pieteikušies internetā, tiešām dosies uz Marsu, ir ļoti maza - vismaz NASA izskata tikai profesionālu astronautu kandidatūras, kam ir četru līdz piecu gadu ilga treniņu pieredze.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16244197sec.