Nepaliec mājās - TOP 10 galamērķi februārī

Vai februāris ir mēnesis, kas nepavisam nav domāts ceļošanai? Tā nav! Jo tikai februārī daudzviet pasaulē notiek aizraujoši pasākumi, ko nav iespējams pieredzēt citā laikā.

1. Braucieni ar suņu pajūgiem Norvēģijā. Februāra sākumā vairāk nekā 1000 suņu pajūgu vilcēju rējieni ielaužas parasti ziemīgajā un tumšajā klusumā, kas valda Vidusnorvēģijas pilsētiņā Røros - tur notiek suņu pajūgu sacensības. Tās sastāv no divām daļām, kas katra ilgst sešas dienas. Pirmajā maršrutā jāpieveic 600 kilometru, bet otrajā - 400 kilometri. Jāpiebilst, ka tās ir ļoti grūtas sacensības - vēja, laikapstākļu un aptuveni -30 grādu temperatūras dēļ. Tieši tāpēc arī skatītājiem un līdzjutējiem jābūt atbilstoši ģērbtiem.

2. Jaungada svinības Ķīnā. Tiem, kas februārī plāno doties uz Ķīnu, būs iespēja vēlreiz atzīmēt jaunā gada iestāšanos. Jaungada sagaidīšana ir gada svarīgākie svētki Ķīnā, tie lielākoties notiek ģimenes lokā un tiek svinēti laikā no 21. janvāra līdz 21. februārim. Zaķa gads sāksies jau 03.02.2011, tomēr dažādi svētku pasākumi notiks vēl vismaz divas nedēļas. Ceļotājiem gan jārēķinās, ka svētku laikā Ķīnā valda diezgan liela burzma - transports ir pārpildīts, jo ikviens vēlas pavadīt svētkus kopā ar ģimeni. Jaungada svinības Ķīnā saistītas ar ļoti daudzām tradīcijām un ir lielisks piedzīvojums jebkuram ceļotājam.

3. Mandeļu ziedēšana Kanāriju salās. Kamēr Ziemeļeiropā cilvēki vēl pat nesapņo par pavasara iestāšanos, Kanāriju salās jau gaida mandeļu ziedēšanas svētkus. To, kad tieši svētki notiks, noteiks tikai tad, kad mandeļkokos parādīsies pumpuri. Svētki tiek svinēti Kanāriju salā La Palma un īpaši daudz mandeļkoku ir ap Puntagorda pilsētiņu salas ziemeļrietumos.

4. Filmu, džeza un mūzikas festivāli Skotijā. Laikā no 04.-06.02.2011 Skotijas reģionā Faifā (Fife) notiks jauns džeza festivāls. Tur trīs dienas ilgi notiks džeza koncerti. Savukārt mazliet vēlāk - laikā no 17.-27.02.2011 - Glāzgovā notiks filmu festivāls, kurā tiks demonstrēti vairāki simti filmu, notiks pirmizrādes un svinīgi pasākumi.

5. Kultūra un daba Orlando. ASV pilsēta Orlando pazīstama ar saviem izklaides parkiem - Floridas štatā jau 1971. gadā tika atklāta Disneja pasaule. Kopš tā laika reģionā atrodami daudzi parki ar mākslīgām pilīm, pilsētām, pludmalēm un mežiem. Tomēr Orlando ir ne tikai mākslīgi tūrisma objekti - turienieši lepojas arī ar pilsētas kultūru un dabu. Laikā no 04.-13.02.2011 dažādas kultūras iestādes Orlando piedāvās apmeklētājiem dažādus bezmaksas pasākumus - koncertus, izstādes un teātra izrādes. Lielisku fonu kultūrai sagādā Orlando daba - uz dienvidiem netālu no Orlando atrodas aizsargājamā zona Forever Florida (Mūžīgi Florida). Tur 20 kvadrātkilometru plašā teritorijā apbrīnojami aligatori, lāči, panteras un citi dzīvnieki.

6. Slēpošana Garmišā. Laikā no 07.-20.02.2011 slēpošanas kūrortā Garmišā-Partnekirhenē (Garmisch-Partenkirchen) notiks pasaules čempionāts kalnu slēpošanā. Tas nozīmē, ka šajā laikā tur notiks ne tikai sacensības, bet arī dažādi koncerti, izstādes, lasījumi un izrādes.

7. Ledus peldēšana Polijā. Saule, baltās smiltis un lieliskā ūdens temperatūra vasarā piesaista Polijas pludmalēm daudz atpūtnieku, bet, izrādās, aizraujošākie pasākumi tur notiek tieši ziemā. Mielno pludmalē katru gadu februārī notiek ledus peldēšanās sacensības, kurās piedalās dalībnieki no visas pasaules. Mielno tiek dēvēta par pasaules ledus peldēšanas galvaspilsētu un tur katru gadu pulcējas "roņi".

8. Lāpas gar Ziemeļjūru. Ziemā doties pie Ziemeļjūras - tas izklausās tikpat greizi kā slēpošana augustā. Neskatoties uz to, tieši aukstajā gadalaikā pie Ziemeļjūras var ne tikai stundām ilgi staigāt pa pludmali, bet arī 21.02.2011 piedalīties nacionālajos ziemeļfrīzu svētkos. TO ietvaros Ziemeļjūras piekrastē tiek iedegti vairāk nekā 60 lieli ugunskuri. Šī tradīcija ir vairākus simtus gadu sena. Ugunskuri tiek iedegti brīdī, kad sāk krēslot, un procesu pavada dziedāšana un gardu un sātīgu ēdienu notiesāšana. Ugunskuru tradīcija radusies laikā, kad ar uguns palīdzību mēģināja pielabināt dievus. Izplatīts ir arī uzskats, ka uguns un gaisma padzen tumsu un ziemu.

9. Mūzikas festivāls Čīlē. Klusā okeāna piekrastē Čīlē atrodas kūrortpilsēta Viña del Mar. Tur katru gadu uz brīvdabas skatuves pilsētas parkā Quinta Vergara februārī notiek starptautiskais dziesmu festivāls. Tas tiek uzskatīts par vienu no svarīgākajiem mūzikas festivāliem visā Dienvidamerikā. Šogad pazīstamākais mākslinieks, kas uzstāsies festivāls, būs britu dziedātājs Stings. Šogad festivāls, kas notiek jau piecdesmit gadu, notiks laikā no 21.-26.02.2011.

10. Jātnieku cīņas Indonēzijā. Mazajā Sumbas salā Indonēzijā katru gadu februārī un martā notiek tradicionālā pasola ceremonija. Tās ietvaros notiek jātnieku cīņas - ciema iedzīvotāji apbruņojas ar šķēpiem un dodas cīņā, bet sievietes un bērni cīņu pavada ar skaļiem kliedzieniem. Pasola ir iestudēta cīņa starp divu vai vairāku ciemu iedzīvotājiem. Cīņas ietvaros jātnieki mēģina ar šķēpu palīdzību izsist pretinieku no segliem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16334987sec.