Kolumbijas iezemieši nostājas pret tūristiem

Nazareth – vietējo iezemiešu ciems kolumbiešu Amazonē, ir aizliedzis tūristiem iebraukt viņu teritorijā. Šī ir viena no neskartajām pasaules vietām, kur līdz šīm iedzīvotāji dzīvo pēc senajām tradīcijām, pielāgojoties džungļu dzīvei. Šeit mīt arī liels skaits dzīvnieku, kas padara šo reģionu pievilcīgu tūristiem.

Kolumbiešu Amazones provinces tūrisma biroja dati liecina, ka 2010.gadā tūristu skaits, kas apmeklēja šo reģionu, ir par 5 reizēm lielāks, nekā tas ir bijis iepriekš. Vien Nazareth ciemu apmeklēja 35 tūkstoši tūristu. Tūristi visbiežāk izvēlējas pērtiķu vērošanu, peldēšanos ar rozā delfīniem un piranju makšķerēšanu.

Nazareth mītošie tikuna indiāņi ir nolēmuši, ka sākot ar 2011.gadu tūristi netiks ielaisti aizsargājamās vietās, kā arī tūristus sagaidīs broņotas iezemiešu grupas.

Tiem nedaudziem tūristim, kuriem būs iespēja tikties ar 800 Nazareth ciema iedzīvotājiem, būs iepriekš jāreģistrējas kolumbiešu policijā un jāiegūst apmeklējuma atļauja.

Nazareth ciems atrodas 20 minūšu brauciena attālumā no Letisijas pilsētas. Neskatoties uz ciema popularitāti tūristu vidū, tas nesaņem nekādus ienākumus no tūrisma. Kā atzīst ciema iedzīvotāji, tad tie nedaudzie pirkumi, ko tūristi veic pašā ciemā, nes indiāņiem vien nieka naudu, kuru nevar salīdzināt ar to, ko saņem tūrisma aģentūras, kuras rīko šos braucienus.

Tāpat indiāņiem nepatīk viesu ziņkāre. Pēc viņu atzinuma, tūristi pat neprasa, bet pavēl atklāt visus viņu medicīnas noslēpumus. Bez tam iezemiešus kaitina nepārtrauktā fotografēšana, kuras dēļ tūristi bez ceremonijām iet pat svešās mājās bez uzaicinājuma. Un visbeidzot, tūristi aiz sevis atstāj atkritumus, tai skaitā lielu daudzumu plastikāta iepakojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67593789sec.