Kultūras ceļojums - Lidojums Frankurtes debesīs

Aviobiļešu cenas kļuvušas arvien iepriecinošākas, tāpēc ikviens nedēļas nogalēs var doties kultūras ceļojumos uz kādu no Eiropas pilsētām. Willkommen zu Frankfurt am Main!


No mākslas līdz šopingam

Frankfurte pie Mainas apbur ne tikai ar arhitektūru, kas savieno klasiskas vērtības ar mūsdienīgām un pat amerikāniskām celtnēm, bet arī ar saviem daudzveidīgajiem kultūras pasākumiem un daudzajiem muzejiem, kas vienkopus pulcē mākslas mīļotājus gandrīz visas Mainas garumā. Šovasar no 19. jūnija līdz 9. oktobrim Frankfurtes modernās mākslas muzejs piedāvā ieskatu pēdējo 20 gadu izcilākajos darbos, lielu vērību izpelnījies rudenī gaidāmais Džordža Maikla koncerts simfoniskā orķestra pavadījumā, bet Frankfurtes operā klausāma akadēmiskās mūzikas koncertu sērija. Aktīvi pilsētā darbojas arī zooloģiskais dārzs, kura vasaras atvēsinošākā un iespaidīgākā atrakcija ir pingvīni, bet ceļojumu kino vēsturē nodrošina Vācijas filmu muzejs.

Iepirkties gribētāju saldais ēdiens ir gājējiem paredzētā Zeil iela, kur sev nepieciešamo atradīs katrs īstens šopingotājs. Starp jau Latvijā zināmiem zīmoliem varēs pamanīt arī ko pavisam jaunu. Lielisks dizaina piemērs ir nesen atvērtais iepirkšanās centrs Zeil Galerie, ko cilvēki apmeklē ne tikai iepirkšanās nolūkos, bet jo īpaši kā apskates objektu.

Bet lielisku iespaidu par pilsētu var gūt nesteidzīgā pastaigā gar Mainu. Lieliska alternatīva pastaigai ir brauciens ar kuģīti, bet fantastisks skats uz pilsētu no debesīm paveras Main Tower 54. stāvā. Tepat augšā pēc pilsētas apskates var arī nobaudīt kādu eksotisko kokteili un ieturēt maltīti.   


Trīs lietas zāļu skapīti ir...

Viesnīcu izvēlējāmies 10 minūšu braucienā no centra ar tramvaju. Tas nodrošina krietni klusāku naktsmieru un samazina ceļojumu izmaksas. Viesnīcu ķēdei Accor (www.accorhotels.com) pieder viesnīcas visā pasaulē, turklāt šis zīmols nodrošina ekselentu servisu neatkarīgi no izvēlētā viesnīcu tipa. Mercure Hotel & Residenz Frankfurt Messe pārsteidza ar moderno numuriņa dizainu, kura kuliminācija ir stiklotais lodziņš sienā, kas ļauj no numuriņa vērot vannas istabā notiekošo un otrādi. Kā neierasts papildinājums klasiskajām zviedru brokastīm ik rītu galdā tika celti divu veidu mazsālītie laši, dārgu sieru izlase, ieskaitot Brie sieru, un iespēja izspiest svaigu apelsīna sulu, lai uzņemtu enerģiju un vitamīnus dienas piedzīvojumiem.

Pavasaris Vācijā bija sparģeļu laiks, tāpēc katra restorāna ēdienkartē speciāla uzmanība atvēlēta tieši šim sezonas produktam. Bet kā nemainīga vērtība vācu ēdienu kultūrā ir un vienmēr paliek Frankfurtes desiņas, cūkas stilbiņš, štovēti kāposti un tam visam klāt tiek piedzerts, protams, alus. Un vēl viens alus...


Rakstu sagatavoja Žurnāls KINO.

Žurnālam KINO šogad paliek 2 gadi, kopš 2009. gada iznāk reizi divos mēnešos un tiek bezmaksas izplatīts kinoteātros, restorānu tīklos un skaistumkopšanas salonos. Eiropas apceļošana kultūras baudīšanas nolūkos ir kļuvusi par tradīciju, lai lasītājiem parādītu atpūtas iespējas nedēļas nogalēs dažādās Eiropas valstīs.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73829889sec.