Relaks Tūre: Piedzīvojumi karsto ūdeņu ielejā - IV daļa [1]

Ar piedzīvoto Andu kalnos (Kordiljeros) Travelnews.lv lasītājus iepazīstina Hardijs Madzulis, Relaks Tūre vadītājs. Ceļojuma iespaidi tiks publicēti vairākās daļās, tāpēc lūdzu, sekojiet līdzi!!!

4.diena - 5. februāris, sestdiena.

Piedzīvojumi ielejā

Šī diena ir brīva, un mēs dodamies pastaigā uz otru ielejas pusi. Zaļajā oāzē ganās zirgi un govis, bet nogāzes akmeņainajās virsotnēs vēl vizuļo sniega kolonijas. Apmēram pēc vienas stundas gājiena ar Makarenu un Alberto sasniedzam vulkānisko strautu – upi, kuras ūdeņi ir par karstu, lai tajā varētu plunčāties. Dodamies gar upes kaskādēm uz leju, līdz nonākam pie ūdenskrituma, no kura var redzēt, ka tālumā upe saplūst ar otru upi. Šķērsojot pļavu sasniedzam to un atklājam, ka šis ūdens ir ideāls, lai viņā relaksētos. Tad arī sākās šīs dienas piedzīvojums. Pēc nepilnas stundas plunčāšanās spēcīgā straumē starp dabas izveidotām akmens džakuzi, dodamies atceļā. Sākumā nekas neliecina, ka ir vairāki ceļi, pa kuriem doties uz apmetni, bet pēkšņi mūsu priekšā pavērās ... trīs ielejas!!! Alberto gribēja iet pa kreiso, man šķita, ka vidējā ir īstā bet Makarena šaubīdamās ieminējās par labās puses ieleju. Bija skaidrs, ka apmaldīšanās gadījumā mums nāksies mērot divkāršu ceļu, jo diez vai gribēsim ar kājām doties šķembu akmeņiem klāto kalnu pārejās. Pēc mazas pauzes pieņēmu lēmumu aizskriet līdz vietai, no kurienes paverās visa labās puses ieleja. Makarena un Alberto palika gaidot. Pēkšņi atcerējāmies, ka mums jau ceturto dienu nav un nevar būt mobilo sakaru.... Atcerējāmies arī traģisko stāstu par Urugvajas regbija komandu, kuras lidmašīna pirms 20 gadiem avarēja šajā apkaimē, un brīnumainā kārtā dzīvi palikušie devās civilizācijas meklējumos, tikai ... nepareizā virzienā, līdz cilvēka saprāts pazuda un viņi palika par kanibāliem, apēzdami viens otru. Protams, ka palīdzēja līdzenums, kuru neaizklāja neviens koks un skaistais saulainais laiks, lai Labās ielejas tālumā ieraudzītu mūsu apmetnes teltis. Kāds prieks! Gluži kā labo ziņu vēstnieks nesos pie savējiem, lai paziņotu ka pareizais virziens atrasts!

cile

Esmu dienasgrāmatā pierakstījis, ka šodien mainījās mans priekšstats par ceļošanu. Vismaz vienu reizi mūžā es ieteiktu katram veikt šādu pārgājienu zirga mugurā, būt kopā ar Dabu un dzīvnieku. Tev nav pat jāskatās zem kājām, zirgs zin, kur iet, bet Tu vēro un priecājies. Cik bieži cilvēki pusmūža gados uzsāk nodarboties ar slēpošanu, zemūdens peldēšanu? Kordiljeru vilinājums ir tā vērts!

Pēc pusdienām jau izstāstījuši par atklātajām skaistajām kaskādēm Karsto ūdeņu ielejas viņā pusē visa komanda nolemj doties vēlreiz uz šo vietu, bet šoreiz jau zirgu mugurā.

cile

 Makarena ir paņēmusi līdz uzkodas un tieši pie strautiem sagatavo lielisku kokteili – 1/3 Jim Beefeter, 2/3 Martini, citrons un ledus. Tā atcerēdamies rīta piedzīvojumu, atkal sildamies strautos.

Labākais laiks doties šādā pārgājienā ir janvāris – februāris, bet sezona ilgst no novembra vidus līdz aprīļa beigām, tā teica Daniels, firmas dibinātājs. Firmai ir tikai viens gads, viņa vēl nav uzņēmusi ceļotājus. Tas tiks uzsākts tikai 2011/2012 gadu sezonā. Varu kā lietpratējs pateikt, ko nozīmē „All inclusive” serviss, un kādas ir tā izmaksas nepieejamās vietās. Tā piemēram Venecuēlā Margaritas salā rums maksā no 10 USD, savukārt Kanaimas Nacionālajā parkā jau tās pašas markas cena ir 40 USD, bet aizbraucot līdz Anhela ūdenskritumam, ja no kāda vēlies iegādāties šo pašu rumu, sākuma cena ir 100 USD, un vari priecāties, ja ir izdevies nokaulēt līdz 80 USD. Tieši tāpēc pārsteidz Daniela firmas sagatavotais serviss, lieliskie ēdieni un plašā dzērienu izvēle, kuri visi bija iekļauti ceļojuma paketes cenā.

 

Vairāk informācijas: www.relaksture.lv

Ceļojuma pirmo daļu lasiet šeit!

Ceļojuma otro daļu lasiet šeit!

Ceļojuma trešo daļu lasiet šeit!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 06/08/2011 10:30 Kārdinātājs!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41952109sec.