Relaks Tūre: Piedzīvojums ar 100 kilometriem Čīles sirdī - VI daļa [1]

Ar piedzīvoto Andu kalnos (Kordiljeros) Travelnews.lv lasītājus iepazīstina Hardijs Madzulis, Relaks Tūre vadītājs. Ceļojuma iespaidi tiks publicēti vairākās daļās, tāpēc lūdzu, sekojiet līdzi!!!

6.diena, 7.februāris, pirmdiena

Pēdējā brīvdiena

Brīvdiena. Sēžu restorāna teltī un atpūšos. Rakstu dienasgrāmatu. Teltī ienāk Ignacio (Načo). Katram Čīlietim ir savs apodo (sp.val), nick name vai latviski - īsvārdiņš. Makarena ir Maka, Sergio – Bepi, Daniels – Dani u.t.t. Načo ir šefpavāra Sergio (Bepi) palīgs.

relaks

Sergio ir izcils šefpavārs, pēc tautības argentīnietis. Katras ēdienreizes laikā viņš vairākas reizes atvēra telti gluži kā priekškaru un apjautājās, vai mums kā netrūkst, vai nevajag ēdienu uzsildīt un kā mums garšo.

Apģērbs rūpīgs, sterili balts, kaut kā neraksturīgi perfekts kalnu apvidum. Sīkums, bet patīkami. Argentīnā lielākoties viesmīļi ir tādi. Telts, kurā mēs ēdam ir plaša. Atsevišķi galds salātiem uz kura atrodas arī visdažādāko dzērienu bārs. Un otrs galds mums – sešām personām, kur ieturam visas ēdienreizes. Telti visu laiku tur aizvērtu, lai pasargātu no moskītiem un lapsenēm, kuru šeit tikpat kā nav.

Pēdējais vakars pie ugunskura ar dziesmām, Rigoberto par prieku visiem sarūpē ģitāru! Dziedam un dejojam visi! Gandrīz kā izlaiduma vakars, pēc pārvarētajiem 100 kilometriem zirga mugurā, pēc piedzīvotā un redzētā!

relaks

Teltī - restorānā ēdiens tika pasniegts dizaina šķīvjos un labākie Čīles vīni stikla glāzēs. Neierasti kalnu ekspedīcijām, bet tāds ir Daniela mērķis padarīt šo projektu par ekskluzīvu pasākumu

Epilogs

Un tagad atkal esmu lidmašīnā. Pēkšņi atveru savu dienasgrāmatu – Čīles grāmatu un uzšķiru to lapaspusi, kurā dziesma „Esi sveika, Argentīna” ir pārveidota Čīlei. Argentīnas vietā ir ielikts vārds Kordiljera, bet tango aizvietots ar Cumparsita – mīlas deju. Tā bija 7. februāra nakts, kad mēs dziedājām pie atvadu ugunskura. Cik skaidri man viņa uzausa atmiņā! Ar dziesmām, dejām, laba vēlējumiem un paldies vārdiem par neaizmirstamo piedzīvojumu. Es aizlidoju, bet jau ar 100 kilometriem Čīles sirdī. Varbūt tieši tāpēc maniem vārdiem tiko kā radās melodija, un pienāca klāt vēl divas rindas, lai skaidrāk vēstītu izjusto:

Aiziesim kalnos, tuvāk pie zvaigznēm, mēs kādu dien.

Neprasi man, kapēc te tik skaisti, to nezin neviens, neviens.

Tuvāk pie saules, debesu jumā - mākoņu jūra zied.

Kāpēc tāds klusums? Varbūt pirms vētras... Klusums un miers...

Hardijs Madzulis

relaks 

Vairāk informācijas: www.relaksture.lv

Ceļojuma pirmo daļu lasiet šeit!

Ceļojuma otro daļu lasiet šeit!

Ceļojuma trešo daļu lasiet šeit!

Ceļojuma ceturto daļu lasiet šeit!

Ceļojuma piekto daļu lasiet šeit!

  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 06/10/2011 11:57 Liels paldies!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94533706sec.