Hamburgas «Train of Ideas» turpina Eiropas tūri

Uz redzēšanos Rīga: Hamburgas "Train of Ideas" turpina Eiropas tūri
Rīgas pilsētas iedzīvotāji novērtēti kā ieinteresētākie, centīgākie un atvērtākie izstāžu tūres viesi Hamburgas "Train of Ideas" (Ideju vilciens) turpina savu braucienu: "European Green Capital 2011" (Eiropas Zaļās galvaspilsētas 2011) ceļojošā izstāde pēc četru dienu ilgas viesošanās Rīgā un pabūšanas Tallinā, tagad dodas uz Vīni. Kopskaitā vēstījums no Hamburgas sasniegs 18 nozīmīgas pilsētas, lai rosinātu sabiedrības izpratni par apkārtējas vides aizsardzību Eiropā. Rīga bija izstādes devītā pieturvieta.
Vilciena ierašanos sagaidīja Rīgas pilsētas iedzīvotāji: labās prakses piemēri izstādes apmeklētājos izraisīja patiesu apbrīnu, veltot izstādei atsauksmes "Paldies, ka apciemojāt Rīgu!", "Nekad neesam neko tādu redzējuši. Gandrīz viss mums bija jaunums - tas ir ļoti iedvesmojoši!" u.c. "Vēlmju pilsēta" pierāda, ka vilciens rosina cilvēkus uz pārdomām. Maketu pilsēta izstādē tika uzbūvēta ar aktīvu Rīgas pilsētas iedzīvotāju līdzdalību, kuri savas sapņu vīzijas zīmēja vai rakstīja uz koka klucīšiem. Šādā veidā iedzīvotāju vēlmes kļuva par daļu no ceļojošās izstādes, tādejādi sasniedzot līdzcilvēkus citās pilsētās.
"Train of Ideas" pārstāvis Rainers Mullers (Rainer Müller): "Nereti apmeklētāji izstādē Rīgā uzkavējās pat trīs stundas, izmēģinot visas izstādes interaktīvās iespējas. Savukārt jaunieši un studenti, vienā dienā apmeklējot izstādi, otrā dienā atgriezās ar visu ģimeni un draugiem, lai arī viņus iepazīstinātu ar redzēto. Mums tas bija patiess pārsteigums un prieks - neko tādu vēl nekur nebijām piedzīvojuši!"
Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko: ‘’Izstādes formāts un veids, kādā Hamburga stāsta par savu pieredzi ir patiešām unikāls. Nenoliedzami izstāde aizrāva ikvienu tās apmeklētāju neatkarīgi no vecuma vai dzimuma. Ir daudzi interesanti risinājumi, ko varam mācīties no Hamburgas, un šīs zināšanas noteikti kalpos, lai veidotu Rīgas vidi vēl draudzīgāku tās iedzīvotājiem un viesiem.’’
Seši vilcienu sastāvi ar moto "Nākotnes pilsētu vīzijas" tiek pārvadāti no Hamburgas un citām pilsētām Eiropā, iekļaujot 100 apkārtējās vides projektus. Daži projektu temati: "Pilsētvides attīstība un dzīvesveids", "Darbs un resursu saglabāšana" un "Ilgspējīgs patēriņš". Hamburga, piemēram, stāsta par "European Green Capital 2011" raksturīgākajām iezīmēm. Šajā Eiropas Savienības organizētajā sacensībā Hanzas savienības pilsēta, par spīti savam rūpniecības un ostas pilsētas statusam, izcēlās starp pārējām pilsētām ar tās izvirzītajiem augstajiem mērķiem klimata jomā, un proti, līdz 2020.gadam CO2 izmešu līmenis tiks samazināts par 40 procentiem salīdzinājumā ar 1990.gada līmeni, bet līdz 2050.gadam - par 80 procentiem. Hanzas pilsēta piedāvā radošu metodi, kā izvirzītos mērķus sasniegt: bijušā pildizgāztuve pārveidota "enerģijas kalnā" un šobrīd ražo enerģiju no saules, vēja un biogāzes.
Ar "Train of Ideas" palīdzību Hamburga īsteno Eiropas Komisijas nosacījumus: Eiropas Komisija sagaida, ka uzvarētāji veicinās dialogu starp nozīmīgākajām Eiropas pilsētām par apkārtējās vides un klimata aizsardzību."Train of Ideas", tādējādi, bija programmas daļa un deva nozīmīgu ieguldījumu titula iegūšanā. Ceļojošā izstāde savu gaitu uzsāka aprīlī. Tās ceļojums beigsies Hamburgā 22.oktobrī.
Ceļojuma plāns

15. - 21.aprīlis Hamburga

20. - 22.jūnijs Vīne

26. - 29.aprīlis Kopenhāgena

25. - 29.jūnijs Barselona

01. - 04.maijs Malme

02. - 04.jūlijs Marseļa

06. - 10.maijs Gēteborga

 07. - 10.jūlijs Nante

12. - 15.maijs Oslo

Vasaras pārtraukums

20. - 22.maijs Cīrihe

01. - 04.septembris Parīze

24. - 27.maijs Minhene

07. - 13.septembris Brisele

31. maijs - 04.jūnijs Varšava

15. - 19.septembris Amsterdama

07. - 10.jūnijs Rīga

 21. - 25.septembris Antverpene

12. - 14.jūnijs Tallina

29.sept. - 20.oktobris Hamburga


"Train of Ideas" iekustinās "European Green Capital 2011" projektu. Hamburgas pilsēta šo projektu īsteno pateicoties "Deutsche Bahn (DB)" un "Siemens", kuri ir galvenie "European Green Capital 2011" partneri, kā arī pateicoties ģenerālsponsora "Panasonic" atbalstam.
Papildu informācija: www.train-of-ideas.net

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47688603sec.