Grieķijas tūrisma nozare krīzi neizjūt

Grieķijai ir arī savs pozitīvais stāsts laikā, kad praktiski visas ziņas par šo Dienvideiropas valsti ir saistītas ar parādu krīzi, un tas ir tūrisms. Šis gads Grieķijas tūrisma nozarē jau nodēvēts par sensacionālu.

Atvieglojums un prieks – divas emocijas, kas visspilgtāk raksturo noskaņojumu Grieķijas tūrisma jomā, jo tiek prognozēts, ka kopējais tūristu skaits, kas šogad apmeklēs šo Eiropas tūrisma lielvalsti, līdz gada beigām sasniegs aptuveni 16,5 miljonus ceļotāju. Kā ziņo tūrisma eksperti, Grieķijā atkal atgriežas tūristi no Vācijas un klāt nāk arī jauni tūrisma tirgi. Politiski un finansiāli 2011. gads ieies vēsturē kā pilnīga neveiksme – vairāk nekā 360 miljonos mērāmie valsts parādi kompensējami tikai ar nopietnu ārējo palīdzību. Arī tūrisma nozarē iestājies taupības režīms, bet atbildīgais ministrs norāda, ka kopā ar jomas speciālistiem radīts īpašs krīzes plāns nozares izvilkšanai no krīzes bezdibeņa. Šobrīd šķiet, ka tas patiešām strādā. Valdība, piemēram, no 12 uz sešiem procentiem samazinājusi nodokļus viesnīcu biznesam, radot iespēju tām veidot klientiem pievilcīgus piedāvājumus. Rezultāts – ievērojami pieaugusi tūristu plūsma no Krievijas, Izraēlas un Turcijas. Par stabili populārāko galamērķi kļuvušas valsts galvaspilsēta Atēnas, attīstās jauni piedāvājumi, jo īpaši – piedzīvojumu tūrisma un ūdens sporta jomā.

Nozares speciālisti intereses atgriešanos par Grieķiju kā tūrisma galamērķi lielā mērā skaidro ar to, ka divus citus iemīļotus eiropiešu ceļojumu galamērķus Ēģipti un Tunisiju ceļotgribētāji atzīst par pārāk bīstamiem politisko satricinājumu dēļ.

Aprēķini liecina, ka tūrisma nozares ieguldījums Grieķijas nacionālajā kopproduktā veido gandrīz piekto daļu – 18,5 procentus jeb par 1,5 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49939799sec.