Ludvigshāfenē atklāj izstādi „Es mīlu ALDI”, kas veltīta zemo cenu veikalu kultūrai

"Es mīlu ALDI" - tā nosaukta izstāde, kas līdz nākamā gada marta sākumam būs skatāma Vācijas pilsētas Ludvigshāfenes (Ludwigshafen, Reinzeme – Pfalca) Vilhelma Haka muzejā. Izstādes veidotāji uzsver – tas ir mēģinājums no mākslas redzes punkta palūkoties uz sabiedrības tikumiem, rūpniecisko pārtikas ražošanu, postmoderno patēriņa kultūru un tās sekām.

ALDI, kas ir viens no populārākajiem zemo cenu zīmoliem Eiropā, pēc izstādes dalībnieku domām radījis „ALDI sabiedrību”, kuras galvenās vērtības ir atlaides un zema cena. Izstādē 38 mākslinieki piedāvā savu skatījumu uz to, ar mākslas līdzekļiem analizējot iepakojuma, patēriņa, satura, mākslas un sabiedrības mijiedarbību.

Izstādes pavadošajā programmā plānotas gan diskusijas par patērētāju sabiedrību, gan iespēja katram apmeklētājam pašam uz 15 minūtēm kļūt par mākslinieku, gan vērot, kā no zemo cenu veikalos iegādātiem skatītāju atnestiem produktiem un to iepakojuma mākslinieki veido instalācijas. Līdzās tam – iespaidīga dokumentālā filma par desu ražošanu.

Viens no izstādes vadmotīviem ir rūpnieciskā pārtikas ražošana. „Cik lēti drīkst ražot?” – šādu jautājumu uzdod izstādes veidotāji un dalībnieki, līdzās skaisti noformētiem cīsiņu iepakojumiem novietojot asiņainas fotogrāfijas no lopkautuves.

No tostermaizes šķēlēm būvētas mājas, gleznas no lētas nagu lakas, jautras saldumu iepakojumu virtenes – „Es mīlu ALDI”, lai arī kritizē modernās patērētāju sabiedrības vērtības, tomēr vienlaikus ir krāsās un formās bagāts piedzīvojums.

Izstāde Ludvigshāfenes Wilhelm-Hack-Museum (www.wilhelmhack.museum) aplūkojama līdz 2012. gada 3. martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62594414sec.