Nākamais gads tūrismā pasaulē paies „Titānika” zīmē

2012. gadā paies tieši 100 gadi, kopš savā pirmajā un pēdējā braucienā devās slavenais „Titāniks”, tāpēc pasaules kultūras un tūrisma piedāvājumā parādās tam veltīti pasākumi un piedāvājumi. Sākot ar to, ka Keita Vinsleta un Leonardi Di Kaprio jaunajā filmā būs redzami 3D, un beidzot ar to, ka interesenti paši varēs doties „Titānika” braucienā. Tiesa gan, ceļojumu organizatori sola, ka „viss būs tāpat, izņemot sadursmi ar aisbergu”.

Holivudas režisors Džeimss Kamerons, kura pirmā „Titānika” filma 1997. gadā kļuva par visu laiku ienesīgāko kinofilmu kino vēsturē (to pārspēt spējis tikai viņa paša „Avatars”), pasaules kinoekrānus ar 3D „Titāniku” sāks iekarot 2012. gada aprīlī. Taču pa leģendārā okeānu lainera pēdām varēs doties arī citos veidos. Aprīlī paredzēta arī jauna mūzikla pirmizrāde, kas būs skatāms vispirms Kornvolā, Belfāstā un Liverpūlē Lielbritānijā, bet pēc tam jūlijā un augustā arī Šveices pilsētā Tūnā (Thun).

Īsts ūdens zem ķīļa būs tiem „Titānika” faniem, kas 12. aprīlī no Liverpūles dosies pa „Titānika” maršrutu pāri okeānam kruīzu kuģī. Vēl divi kruīzu kuģi šai laikā startēs no Southemptonas un Ņujorkas. Kuģu operatori reklāmas materiālos uzsver, ka „pilnīgi noteikti maršrutā nav plānota sadursme ar aisbergu”.

Tiem, kas dod priekšroku cietzemei, aicināti doties uz Southemptonu, kur pirms 100 gadiem sākās „Titānika” ceļojums. Aprīlī tur tiks atklāts jauns muzejs - Sea City Museum, kas būs veltīts ostai kā vārtiem uz pasauli un tirdzniecības flotes jūrniekiem, jo vairums „Titānika” apkalpes nāca no šīs Anglijas dienvidu piekrastes pilsētas. Notiks arī vairāki speciāli tematiskie uzvedumi „Titānika leģenda”.

Šerbūra Normandijā bija pēdējā kontinenta osta, kur 1912. gadā piestāja „Titāniks” un uz klāja cerībās uz labāku dzīvi Amerikā uzkāpa 281 pasažieris. Arī šajā Francijas pilsētā nākamā gada aprīlī, pieminot pirms 100 gadiem notikušo traģēdiju, jūras muzejā Cité de la Mer tiks atklāta jauna ekspozīcija, kas vēstīs par „Titānika” izceļotājiem.

Pirms pagriešanās Ņujorkas virzienā „Titāniks” 1912. gada 11. aprīlī vēl piestāja Īrijas dienvidu piekrastē Kobā, un arī tur uz klāja uzkāpa 123 pasažieri. Lielākā daļa no viņiem pēc četrām dienām aizgāja bojā. Pieminot viņus, nākamā gada sākumā Kobā tiks atklāts tūrisma centrs „Titānika pieredze”, kur būs apskatāma arī „Titānika” pirmās klases kajītes rekonstrukcija.

Arī Kanāda glabā atmiņas par „Titānika” bojājeju: kad tika saņemtas ziņas par sadursmi ar aisbergu, luksus lainerim palīgā steidzās vairāki kuģi no Halifaksas ostas Kanādā. „Titānika” traģēdijas piemiņas gadā Maritime Museum of the Atlantic paralēli pastāvīgajai ekspozīcijai no aprīļa līdz novembrim ieplānojis speciālās izstādes. Notiks arī gidu vadītas ekskursijas uz pilsētas vietām, kas saistītas ar „Titāniku”, piemēram, Halifaksas kapsētu, kur apbedīti 150 katastrofas upuri. Arī kaimiņos - Ņūfaundlendas pavalstī „Titāniks” tiks pieminēts īpašos pasākumos, jo tieši Reisa raga signalizācijas iekārtas pirmās uztvēra „Titānika” briesmu signālus.

Jaunu apmeklētāju centru veidos arī Ziemeļīrijas pilsētā Belfāstā, kur „Harland and Wolff” kuģubūvētavā tika uzbūvēts „Titāniks”. Sešus stāvus augstā muzeja ēka tiks atklāta 2012. gada martā bijušās kuģubūvētavas vietā. Deviņas ekspozīcijas stāstīs par lainera būvniecību, aprīkojumu, kajīšu, restorānu un mašīntelpu iekārtojumu, kā arī par kuģa bojāejas gaitu. Ekskursijas nobeigumā apmeklētāji varēs doties virtuālā zemūdens ekskursijā uz „Titānika” vraku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42999291sec.