Pasaulē visvairāk fotografētā kalnu virsotne Materhorns aicina ziemas atpūtā

Šveices Vallisas jeb Valē kantona kalnu ciemats Cermata (Zermatt) ir viens no pasaules populārākajiem ziemas sporta centriem – plašas slēpošanas trases, lieliskas viesnīcas un restorāni ar izcilu virtuvi, tomēr Cermatas lielākā „zvaigzne” ir no akmens. No tā nevar izvairīties ne slēpojot, ne pastaigājoties pa nelielās pilsētiņas ielām, pat ne dušā – Materhorns ir visur klātesošs, tā ir pasaulē visvairāk fotografētā kalnu virsotne. Gandrīz 4,5 kilometrus augstais Materhorns (4478 metri virs jūras līmeņa) kļuvis par Cermatas, bet daudzu slēpotāju acīs – visas Šveices simbolu, kas ļāvis kādreiz nabadzīgajam reģionam kļūt slavenam un bagātam.

Tomēr majestātisks un iespaidīgs Materhorns izskatās tikai Cermatā. No kopumā 350 kilometrus garo slēpošanas trašu reģiona otras puses – pāri Šveices un Itālijas robežai, kur Materhornu pazīst ar Monte Cervino vārdu, tas izskatās pavisam neievērojams. Visskaistākais skats uz Materhornu un 28 citiem četrtūkstošniekiem paveras no 3089 metrus augstā Gornergrata kalna (Gornergrat) un 3103 metrus augstā Rothorna (Rothorn) kalna trasēm.

Kalnos un 1620 metru augstumā esošajā pilsētiņā atrodas neskaitāmi augstākās klases restorāni. Viens no pievilcīgākajiem ir Chez Heini, kura īpašnieks ne tikai pasniedz izcilas kvalitātes jēra gaļas ēdienus no personiskā aitu aploka, bet katru vakaru arī izklaidē viesus ar paša dziedāto „Materhorna šlāgeri”.

Cermatā iespējams ne tikai slēpot, bet arī doties ledus pārgājienos uz vietējo upju ūdenskritumiem. Kopumā apkārtnē labiekārtoti pastaigu ceļi 45 kilometru garumā, iespējams pieteikties tandēma lēcieniem ar paraplāniem, doties panorāmas lidojumos ar helikopteru, ko organizē Air Zermatt. Savukārt pilnmēness naktīs īpaši skaists būs braucieni ar kalnu vilcienu.

Ar Eiropas augstāko trošu pacēlāju ziemas sporta veidu cienītāji un atpūtnieki var pacelties gandrīz 4000 metru augstumā uz Teodula ledāju, kur slēpot iespējams visu gadu.

Šis ceļš, salīdzinot ar Materhornu, ir drošs. Ziemā ap Materhornu valda miers, bet vasarā to iekarot dodas tūkstošiem tūristu, arī iesācēji, un ik gadu vismaz daži no tiem aiziet bojā. Kalnu pavadoņi saka – ja cilvēks nokrīt no kādas Materhorna klints, pie Materhorna kājām uz mūžīgiem laikiem aprij „ledāja pastkastīte”, - neskatoties uz skaistumu, Materhornam ir arī sava nopietnā puse.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


CelojumuBode.lv
,


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65941501sec.