Labākie ieteikumi ceļojumiem katram Jaunā gada mēnesim - 1. daļa [1]

Katram atvaļinājuma galamērķim ir savs labākais gadalaiks, kad pilnībā izmantot tā sniegtās iespējas. Jūnijā, jūlijā vai augustā braukt uz Maldīviju nav prāta darbs, - lietus sezona izbojās vislabākās ieceres. No jūnija līdz novembrim arī Floridā nav, ko darīt, ja gribas mierīgu, viesuļvētru netraucētu atvaļinājumu.

Janvāris - Kaboverde jeb Zaļā raga salas Atlantijas okeānā 460 kilometrus no Āfrikas rietumu piekrastes: vidējā mēneša gaisa temperatūra ir 21 grāds, un tieši šis mēnesis ziemeļeiropiešiem būs vispatīkamākais. Peldēšanās, vējdēļi, neskarta daba un garšīga virtuve.

Februāris – Vjetnama. No 16 Kondao (Con-Dao) arhipelāga salām apdzīvota ir tikai lielākā, 20 kvadrātkilometrus lielā Konsonas sala (Con Son), uz kuras atrodas uz vienas rokas pirkstiem skaitāmas viesnīcas. Pirms pieciem gadiem uz salas bija viens vai divi auto, bet pirmais luksofors ierīkots 2011.gadā. Ir vērts noīrēt velosipēdu vai motorolleri un ar tā palīdzību apceļot mangrovju audzes un bambusa lagūnu Dam Tre.

Marts – Norvēģija. Trisils, Kvitfjells, Geilo, Hemsedāls, Skeikampens, Rjukans... – jautri un pievilcīgi šķiet jau paši vietu nosaukumi Norvēģijā, kas vēl martā vilina mūs kārtīgā ziemas atvaļinājumā. Sniega pietiekami, un slēpošanas sezona ilgst pusgada garumā. Dzīvošanai vislabāk izvēlēties kādu no mazajām mājiņām tieši līdzās slēpošanas trasei.

Aprīlis – Maroka. Prom uz siltajām zemēm! Šai laikā Sahāras tuksnesis un tā fascinējošās, oranžās smiltis un 35 grādu temperatūra vēl šķiet patīkami silta pēc mitrās, pelēkās un vēsās Eiropas ziemas. Vasarā termometra stabiņš pakāpjas līdz 50 grādiem, un tad pārgājiens kamieļa mugurā, piemēram, pa augstākajām un lielākajām Marokas smilšu kāpām Erg Chebbi būs jau īstas mocības – jums, nevis kamieļiem.

Maijs – Ņujorka. Nevar nepamanīt, ka Ņujorka kļūst arvien zaļāka, un pienāks diena, iecerējusi pilsētas vadība, kad visu Manhetenu varēs izbraukāt ar velosipēdu cauri parkiem un zaļām alejām. Par pilsētas „zaļo ievirzi” liecina arī uz debesskrāpju jumtiem ierīkotās bišu dravas, dārzeņu dobes un krāšņumaugu dārzi. Daudzi no tiem ir pieejami arī tūristiem.

Jūnijs – Vācija. Protams, ir daudz iemeslu, lai jūnija atvaļinājumu nepavadītu Vācijā, bet ir arī iemesli, lai to tomēr darītu, jo jūnijs Vācijā tradicionāli ir mūzikas festivālu mēnesis. Pirmajā nedēļas nogalē – roks Nirburgringā (Nürburgring), mēneša vidū – elektroniskā mūzika pie Bagerezera (Baggersee), vēl pēc nedēļas – atkal roks, šoreiz Šēselā (Scheeßel) pie Hamburgas, un, ja ar to vēl par maz, tad mēneša pēdējā nedēļas nogalē jādodas uz festivālu Fusion, kas notiek bijušajā militārajā lidlaukā Meklenburgas – Priekšpomerānijas federālajā zemē, raibāku, trakāku, skaļāku un pasakaināku festivālu jūs Vācijā diez vai atradīsiet.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ilma 01/06/2012 13:07 Paldies par informāciju.Veiksmīgu Jauno gadu!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16293907sec.