Vētru vērošana kļūst arvien populārāka visā pasaulē [1]

Rudens un ziemas vētru sezonā nereti Rīgas, Liepājas un Ventspils moli un citas vietas pie jūras kļūst par interesentu pulcēšanās vietu, lai vērotu dabas stihijas spēku. Arī citur pasaulē pieaug vētru vērošanas kā ceļošanas motīva popularitāte.

Stormwatching angļu valodā, observación de tormentas spāniski, - arvien biežāk pasaules tūrisma vārdnīcā parādās termini, kas liecina, - cilvēki vēlas izbaudīt to adrenalīna devu, ko iespējams saņemt pie jūras vai okeāna vētru un negaisu laikā.

Kad vējš pieņēmies spēkā tiktāl, ka mierīga pastaiga pa pludmali vairs nav iespējama, atpūtniekiem vai nu jādodas mājup, vai jāpievienojas tiem, kas, piemēram, Biskajas līča piekrastē Kosta Verdes pludmalē (Costa Verde) Spānijā vai Vankūveras salā Kanādā, vai jebkur citur jūras vai okeāna malā ierodas tikai tad, kad plosās vētras. Pa pludmales kafejnīcas logu vai krastā zem negaisa debesīm,- tas paliek katra „vētru vērotāja” paša ziņā.

Negaisi un vētras pasaulē kļuvušas par iemeslu ceļošanai - Vankūveras salas piekrastes viesnīcu istabas ir aizņemtas ne tikai vasarā, kad atpūtnieki ķer saules starus, bet arī šajā gadalaikā, ko kādreiz kanādieši sauca par kluso sezonu. Ziemeļspānijas piekrastes viesnīcu cenas laikā no oktobra līdz februārim nereti pat pārsniedz vasaras cenas. Īpaši populāras šai laikā kļūst istabas, no kurām paveras skats uz vētras satrakoto jūru.

Par ievērojamām vētru vērošanas vietām Eiropā pēdējā laikā kļuvušas Helgolandes arhipelāgs Vācijā, Ile de Ouessant sala Bretaņā (Francija), Kornvolas piekraste Lielbritānijā un Galīsija Spānijas ziemeļrietumos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Liliana UK 01/18/2012 15:42 Ju sen esmu verojusi vetru- tas man nav nekas jauns....visas pasaules dalas,kur esmu bijusi.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22662902sec.