Iepazīstiet 15 iecienītākos tūrisma simbolus pasaulē

Vai varat iedomāties Parīzes apmeklējumu, neredzot Eifeļa torni, vai ceļojumu uz Ņujorku, neaplūkojot Brīvības statuju? Amerikāņu ceļojumu žurnāls publicējis sarakstu ar pasaules 60 tūrisma simboliem.


Pazīstamākie tūrisma simboli – iecienītākie apskates objekti nereti ceļojumos tiek uzskatīti par obligātiem. Tu nebūsi bijis Romā, ja neapskatīsi Kolizeju, vai Grieķijas galvaspilsētā Atēnās, ja neaiziesi līdz Atēnu Akropolei. Amerikāņu žurnāla „Travel + Leisure“ 60 pasaules tūrisma simbolu saraksts tika izveidots divas nedēļas ilgas interneta aptaujas rezultātā, kur dalībniekiem vajadzēja noteikt savus favorītus 60 dažādās kategorijās, atzīmējot tikai tādus tūrisma objektus, kas radīti pirms 1996. gada, kā arī parkus, muzejus, tiltus un debesskrāpjus, kas radīti pēdējo 15 gadu laikā. Pārsteigums aptaujas veidotājiem bija uzvarētājs debesskrāpju kategorijā: par uzvarētāju kļuva nevis pasaules augstākais tornis Burj Halifa Dubajā, bet gan debesskrāpis Ņujorkā.


Iepazīstinām Travelnews.lv lasītājus ar 15 iecienītākajiem tūristu apskates objektiem pasaulē:


1. Pirms 125 gadiem Parīzē sākās Eifeļa torņa būvniecība, un līdz pat šodienai tā pievilcība tūristiem nav sašķobījusies – 2011. gadā Eifeļa torni apmeklēja septiņi miljoni tūristu.

2. Tādu pat vecumu sasniegusi arī Brīvības statuja Ņujorkā – 2011. gadā tā svinēja savu 125. dzimšanas dienu.

3. Maču Pikču ir vislabāk saglabājusies seno inku pilsēta. Tā atrodas 2340 metru augstumā Andu kalnos Peru. Dienvidamerikas lielākā tūristu atrakcija tika atklāta pirms 100 gadiem.

4. Agrāk vieta maizei un izklaidēm, šodien – tūristu masām: ik gadu Romas Kolizeju apmeklē vidēji 4,5 miljoni tūristu.

5. 1937. gadā uzceltais koši oranžais Zelta Vārtu tilts Sanfrancisko savu nosaukumu ieguva, pateicoties tā šķērsotajam jūras šaurumam starp Sanfrancisko līci un Kluso okeānu.

6. Gīzas piramīdas Ēģiptē ir viens no vecākajiem pasaules arhitektūras pieminekļiem, kas saglabājies līdz mūsdienām. Piramīdas Nīlas ielejā tika uzceltas apmēram 2500 gadus pirms mūsu ēras.

7. Tadžmahala mauzolejs Agras pilsētā Indijā ir viena no pazīstamākajām celtnēm pasaulē. Mogolu imperators Šahs Džahans to lika uzbūvēt savas mīļotās sievas Mumtazas Mahalas mūžīgai piemiņai 17. gadsimta pirmajā pusē.

8. 710 metru augstumā virs Brazīlijas galvaspilsētas Riodežaneiro slejas monumentālā Kristus Pestītāja statuja. 2006. gadā katoļu baznīca 30 metrus augsto art-deco stilā būvēto kolosu atzina par svētu.

9. Atēnu Akropole un Partenona templis, kas veltīts dievietei Atēnai, tiek uzskatīts par rietumu civilizācijas un demokrātijas šūpuli.

10. Vairāk nekā 6000 kilometru garumā cauri Ķīnas tuksnešiem, līdzenumiem un kalniem stiepjas Lielais Ķīnas mūris, ko uzskata par pasaules lielāko būvi. Tas iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

11. Sagrada Familia katedrāle Barselonā ir slavenā spāņu arhitekta Antonio Gaudi meistardarbs. Tās celtniecība tika uzsākta 1882. gadā, un to varētu pabeigt ne ātrāk par 2026. gadu.

12. Lai apmeklētu Sidnejas operas namu, nav obligāti jāinteresējas par klasisko mūziku, - arī tās arhitektūra ir apbrīnas vērta un ik gadu piesaista vairākus miljonus apbrīnotāju.

13. Gandrīz četri miljoni tūristu ik gadu vēlas baudīt arī neaizmirstamu skatu uz Ņujorku no Empire State Building skatu platformām.

14. Pazīstama kā „lielākā kristiešu baznīca”, Pētera Bazilika Vatikānā piedāvā vietu līdz 60`000 ticīgajiem. Iespējams, tā ir arī pati slavenākā baznīca pasaulē un svarīgākais katoļu svētceļojumu mērķis.

15. Bigbens Londonā – slavenais pulksteņa tornis Vestminsteres laukumā Londonā atrodas pašā Temzas krastā. Savu vārdu tornis ieguvis, pateicoties smagākajam no pieciem torņa zvaniem, ko jau kopš pirmsākumiem dēvē par Lielo Benu (Big Ben).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57256389sec.