Pasaules skaistākās kāpnes glabā interesantus vēstures stāstus

Vai zināt, uz kurieni ved pasaules garākās kāpnes? Dažas kāpnes ir īpaši skaistas, dažas – īpaši garas vai atšķiras no citām ar vēl kādu īpašu pazīmi, un visām tām ir sava vēsture, savs stāsts, kas vēsta daudz vairāk par vienkāršu augstuma starpības pārvarēšanu.

- optisku mānu piedāvā, piemēram, slavenās Potjomkina kāpnes Odesā: apakšā tās ir platākas, augšgalā šaurākas. Skatoties no augšas, visā garumā tās izskatās vienādi platas, bet, skatoties no lejas, šķiet garākas nekā patiesībā.

- Sicīlijas keramikas galvaspilsētas Kaltadžirones (Caltagirone, Itālija) kāpnes vislabāk aplūkot, kāpjot augšup, nevis lejā, jo tikai tā iespējams novērtēt ar roku apgleznoto keramikas flīžu greznos motīvus uz pakāpieniem.

- Littihas (Lüttich) pilsētas kāpnes Beļģijā dēvē par „Zemnieku kāpnēm” - „Montagne de Bueren”. Tās ir 374 pakāpienus augstas, īpaši stāvas un ved uz 60 metrus augstāk esošo vēsturisko kvartālu.

- Vienas no slavenākajām pasaules kāpnēm ir 1726.gadā Romā uzceltās Spāņu kāpnes pie „Trinita dei Monti” baznīcas, - vienmēr tūristu un pilsētnieku pilnas, viena no iecienītākajām tikšanās vietām Romā.

- Vēl vienas slavenas Romas kāpnes – „Salvatore della Scala Santa” baznīcas kāpnes. Leģenda stāsta, ka pa šīm kāpnēm Jēzus devies pie Poncija Pilāta, un gadsimtiem ilgi svētceļnieki krīt ceļos uz tām.

- Slavenā kataloniešu arhitekta Antonio Gaudi izveidotais Guejas parks Barselonā šķiet nākam no pasaku valstības. Parka kāpnes ir dekorētas ar krāsainām mozaīkām.

- „Sacre-Coeur” bazilikas kāpnes Parīzes Monmartrā ir viena no labākajām vietām pilsētā pusdienu pauzei – raiba publika un brīnišķīgs skats uz pilsētu.

- Pa labo vai kreiso pusi? – ar šo jautājumu sastopas ikviens, kas stāv pie Vīnes slavenajām Štrūdlhofštīga (Strudlhofstiege) kāpnēm. Baltā kaļķakmens kāpnes ir viens no Vīnes jūgendstila nozīmīgākajiem paraugiem.

- Pasaules garākajām kāpnēm ir 11`674 pakāpieni un tās atrodas Šveicē – Nīzenas kāpnes (Niesentreppe). Tās ved gar Nīzenas trosu dzelzceļa trasi, un vienu reizi gadā tiek atvērtas populārajam Nīzenas kāpņu skrējienam.

6000 pakāpienus garš ir ceļš uz vienu no pieciem budisma svētajiem kalniem – kāpnes uz Taišana kalna virsotni (Tai Shan) Ķīnas Šandongas (Shandong) provincē. Ceļš uz virsotni gan nav garlaicīgs, - vārti, tempļi, pilis un tilti deviņus kilometrus garajā ceļā ir apbrīnas vērti.

Potjomkin

caltagirone

montagne de bueren

trinita dei monti

scala santa

guell barselona

parīze

niesenbahn

taišan



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Želesa
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29739094sec.